Starp Lielbritānijā paverdzinātajiem arī viens no Latvijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas policija pirmdien paziņoja, ka nopratina četrus aizdomās turētos 24 cilvēku, tostarp viena Latvijas pilsoņa un viena Lietuvas pilsoņa, paverdzināšanā. Policija atrada 24 cilvēkus no Lielbritānijas un Austrumeiropas, kas dzīvoja "šokējoši netīros un saspiestos" apstākļos treileru novietnē Bedfordšīras grāfistes Lītonbazerdas pilsētā uz ziemeļiem no Londonas.

Starp policijas atrastajiem un izglābtajiem cilvēkiem bija astoņi vīrieši no Lielbritānijas, trīs no Polijas un pa vienam no Latvijas un Lietuvas.

Daži no viņiem tur bija pavadījuši pat 15 gadu un sliktākajā gadījumā mitinājās zirgu steliņģos, suņu būdās vai šķūņos.

Policija piektdien aizturēja četrus vīriešus un vienu sievieti saskaņā ar pērn pieņemtu likumu pret verdzību. Aizturētie vīrieši tiek nopratināti, bet sieviete tika atbrīvota pret drošības naudu un tiks nopratināta vēlāk.

Aizturēšana notika pēc operācijas, kurā piedalījās vairāk nekā 200 policistu.

Savervē, solot darbu

Daudzus no policijas izglābtajiem cilvēkiem paverdzinātāji bija atraduši bezpajumtnieku zupas virtuvēs un bezdarba pabalstu aģentūrās un apsolījuši viņiem darbu, par ko viņi saņemtu 80 britu mārciņu (65,5 latus) dienā, bezmaksas pārtiku un mitekli.

Policijas veiktā izmeklēšanā konstatēts, ka šie cilvēki tika turēti nebrīvē pret viņu gribu un bija spiesti strādāt bez maksas par mazumiņu ēdiena.

Bēgšanas gadījumā draud ar vardarbību

Daudzi no šiem cilvēkiem bija neveiksminieki, varbūt bijušie alkoholiķi vai bez ģimenes atbalsta. Viņiem tika draudēts ar vardarbību, ja viņi mēģinātu aizbēgt.

Daži paverdzinātie tomēr aizbēga un vērsās policijā. Pirmās viņu sūdzības policijai tika iesniegtas 2008.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu