Nevadā aviošovā cilvēku pūlī nokrīt lidmašīna

TVNET/Lenta.ru
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Nevadas štata pilsētā Rīno aviošova laikā cilvēku pūlī nokritusi Otrā pasaules kara laika lidmašīna, kas demonstrēja augstākās klases pilotāžu. Iznīcinātāja P-51 Mustang pilots virāžās kritiskākajā brīdī netika galā ar lidmašīnas vadību un pilnā ātrumā ietriecās skatītāju tribīnēs.

Vietējie žurnālisti ziņo par 12 bojāgājušajiem un 56 cietušajiem, kas hospitalizēti, taču varasiestādes apstiprina tikai 3 cilvēku nāvi. Visi cietušie nogādāti slimnīcā. 15 no tiem atrodas kritiskā stāvoklī, 13 cilvēku stāvoklis vērtējams kā smags. Vēl 28 cilvēki cietuši viegli.

Šie ir reģionālās medicīniskās palīdzības dati, taču cietušo noteikti ir krietni vairāk, jo daudzus vieglāk cietušos radinieki un paziņas ir aizveduši mājās paši.

Tomēr upuru skaits, visticamāk, ar šo nebeigsies, tā uzskata aviošova prezidents Maikls Hotons.

Avārijā bojā gājušais pilots - 74 gadus vecais Džimmijs Livards - bija ar ļoti lielu pieredzi. Viņa karjerā ir dalība vairāk nekā 120 aviošovos, kā arī darbs ar kaskadieriem virknē mākslas filmu.

Nokrītot lidmašīna neuzsprāga un neaizdegās. Skarot tribīnes, lidmašīna sadalījās gabalos.

Nelaimes iemesls pagaidām nav zināms. Aviošovā piedalījās desmitiem vadības pārstāvju, un traģēdija notika viņu acu priekšā. Zināms vien, ka virāžas laikā, kad lidaparāts bija tuvu zemei, pilots dispečeriem bija devis signālu par steidzami nepieciešamu palīdzību, pēc kā lidmašīna burtiski pa vertikāli nokrita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu