Dānijā nozog "Titānika" vrakā atrastu kaklarotu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tivoli atpūtas parkā Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā nozagta kaklarota, kas atrasta nogrimušā kuģa "Titāniks" ("Titanic") vrakā.

Parka pārstāvis Torbens Planks žurnālistiem paziņoja, ka rotaslieta pazuda sestdienas rītā, tomēr signalizācija neiedarbojās.

Izstādītās kolekcijas īpašnieks Luiss Ferreiro pirmdien paziņoja, ka apzeltītās kaklarotas vēsture pacēlusi tās apdrošināšanas vērtību līdz 14 tūkstošiem eiro (9800 lati), tomēr viņš apšaubīja iespēju, ka kaklarota var tikt pārdota, jo tā ir visā pasaulē pazīstama.

Izstādē, kas līdz 30.decembrim apskatāma Kopenhāgenas Tivoli parkā, aplūkojami arī citi eksponāti no leģendārā kuģa vraka, tostarp porcelāns, kuģa piederumi un citas lietas.

"Titāniks" ar vairāk nekā 2220 pasažieriem un apkalpes locekļiem 1912.gada 10.aprīlī devās savā pirmajā un pēdējā braucienā no Anglijas dienvidu ostas Sauthemptonas uz Ņujorku. Tomēr 15.aprīlī tas nogrima Ziemeļatlantijas okeāna dzelmē, līdzi paņemot vairāk nekā 1500 cilvēku dzīvības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu