Norvēģu politiķim sods par seksa pakalpojumu pirkšanu Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģijas Progresa partijas deputātam Bordam Hoksrudam piespriests naudas sods par prostitūtas pakalpojumu pirkšanu vizītes laikā Latvijā, vēsta Norvēģijas mediji.

Kriminālatbildība par seksa pirkšanu

Norvēģijā 2008.gadā stājās spēkā likums, kas paredz kriminālatbildību par seksuālo pakalpojumu pirkšanu. Likums attiecas gan uz pakalpojumu pirkšanu Norvēģijā, gan arī uz Norvēģijas iedzīvotājiem ārzemēs.

Par likuma pārkāpšanu Hoksrudam jāmaksā soda nauda 25 000 Norvēģijas kronu (2253 latu) apjomā.

Politiķis iekuļas skandālā

Kā ziņots, Hoksruds iekļuvis pamatīgā skandālā, jo valsts nacionālā televīzija nofilmējusi, kā viņš, viesojoties Rīgā, pircis prostitūtas pakalpojumus.

Hoksruds kopā ar partijas jauniešu kustības pārstāvjiem pagājušajā nedēļā no trešdienas līdz svētdienai viesojās Rīgā

Nofilmē bordeļa apmeklējumu

Norvēģijas sabiedriskā televīzija "TV2" šonedēļ demonstrēja videomateriālu, kurā redzams, kā Hoksruds Rīgā apmeklē kādu bordeli.

Ierakstā redzams, kā politiķis ap pusnakti ar taksometru piebrauc pie kāda Rīgas bordeļa, ieiet tajā un pēc aptuveni pusstundas iznāk no tā ar kādu sievieti. Pāris iesēdās taksometrā un tur pavadīja kādu laiku.

"TV2" žurnālisti nākamajā vakarā attiecīgo bordeli filmēja ar slepeno kameru. Bordelī viņi atraduši astoņas pieticīgi ģērbtas meitenes, no kurām viena apstiprināja, ka Hoksruds bijis viņas klients.

Meitene sacīja, ka norvēģu politiķis par pakalpojumu viņai samaksāja 150 latus,

kas pārsniedz parasto naudas summu par šādiem pakalpojumiem.

Vainu atzīst

Kad žurnālisti politiķi iepazīstināja ar safilmētajiem materiāliem, Hoksruds atzina, ka pircis prostitūtas pakalpojumus, taču apgalvoja, ka viņam ar meiteni nav bijis dzimumakta.

"Es esmu izdarījis ko tādu, ko man nāksies rūgti nožēlot visu mūžu. Tas notika tikai vienu reizi,"

sacīja Hoksruds.

Atkāpjas no amatiem

Skandāla dēļ Hoksruds paziņojis, ka atkāpjas no visiem saviem politiskajiem amatiem.

Tikmēr Progresa partijas vadītāja vietnieks Pērs Sannbergs apsūdzēja žurnālistus par partijas locekļu izsekošanu.

Viņš uzstāja, ka Progresa partija nav sliktāka par pārējiem politiskajiem spēkiem, bet šāds iespaids radies no tā, ka "mediji mūs vajā. Tas ir acīmredzami, ja "TV2" gandrīz vai nolīgst privātdetektīvu, lai vajātu partijas locekli brīvdienās".

Progresa partija aizvadītajos gados bijusi iesaistīta vairākos divdomīgos skandālos.

Pagājušā gadā tika aizturēts partijas kandidāts Stavangeres mēra amatam Trunns Birkedāls saistībā ar aizdomām, ka viņš savā dušā slepeni nofilmējis trīspadsmit puikas. Viņam arī izvirzītas apsūdzības par seksuālām attiecībām ar nepilngadīgo.

2001.gadā partija bija ierauta vēl vienā skandālā, kad Ūsas pilsētas mērs Terje Sēvīknēss atzina, ka partijas kongresa laikā stājies dzimumsakaros ar 16 gadus vecu meiteni, kas tobrīd bija alkohola reibumā. Neskatoties uz skandālu, Sēvīknēss vēl joprojām atrodas Ūsas mēra amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu