ASV aizturēti 2900 nelegālie imigranti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV likumsargiem septiņas dienas īstenojot vērienīgu valsts mēroga operāciju, arestēti 2900 nelegālie imigranti ar kriminālu pagātni, trešdien pavēstīja imigrācijas amatpersonas. Kā apliecināja Imigrācijas un muitas aģentūra, operācijas "Cross Check" ("Kontrolpārbaude") "rezultātā arestēti vairāk nekā 2900 par kriminālnoziegumiem notiesāti svešzemnieki".

Operācija veikta visos 50 štatos un aizjūras teritorijās, īstenojot ASV administrācijas stratēģiju, kas paredz, ka likumsargu uzmanība jākoncentrē uz iepriekš sodītiem nelegālajiem imigrantiem.

No aizturētajiem 1282 tiesāti vairākkārt, bet 1600 izcietuši sodus par tādiem noziegumiem kā bruņota laupīšana, slepkavības mēģinājums, cilvēku nolaupīšana, narkotiku kontrabanda, paskaidroja aģentūrā.

681 aizturētais jau iepriekš izraidīti no ASV, kad tur bijuši notiesāti par noziegumiem, bet tad Savienotajās Valstīs atgriezušies nelegāli.

Pēdējo trīs gadu laikā no ASV tiek izraidīti vidēji 350 000 nelegālo imigrantu gadā. Puse no viņiem iepriekš bijuši notiesāti par kriminālnoziegumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu