Policija Ņujorkā aiztur 700 protestētājus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkā policija sestdien aizturējusi vairāk nekā 700 protesta akcijas "Okupē Volstrītu" dalībnieku, kuri centās bloķēt satiksmi uz Bruklinas tilta, ziņo policija.

Jau ziņots, ka protesta akcija "Okupē Volstrītu" sākās 17.septembrī netālu no stingri apsargātās Ņujorkas fondu biržas. Sestdien protestētāji, kuri bija izveidojuši nometni tuvējā skvērā, pārcēla savas demonstrācijas uz Bruklinas tilta. "Tika arestēti vairāk nekā 700 cilvēku. Vairums no tiem par nekārtību rīkošanu," AFP paziņoja Ņujorkas policijas departamenta pārstāvis.

Vairums arestēto pēc pāris stundām tika atbrīvoti, bet citi uz pāris dienām tiks paturēti apcietinājumā vai tiks izsaukti uz tiesu, viņš piebilda. Protestu dēļ policija uz vairākām stundām tiltu slēdza. "Okupē Volstrītu" grupa norāda, ka šie protesti ir "simbolisks žests, kas apliecina mūsu neapmierinātību ar pašreizējo ekonomisko un politisko klimatu". Tie ir vērsti pret korupciju, budžeta samazināšanu un ASV finanšu sistēmu.

Protestētāji norāda, ka viņus uz šādu akciju pamudinājusi lielā atšķirība starp valsts turīgākajiem iedzīvotājiem un pieaugošo amerikāņu skaitu, kuriem ir finansiālas grūtības ASV ekonomiskās recesijas iespaidā.

Sestdien plaša demonstrācija notika arī Bostonā pie bankas "Bank of America" biroja ēkām. Protesta akcijas organizatoru sniegtā informācija liecina, ka demonstrācijā piedalījās aptuveni 3000 cilvēku, bet policija šo informāciju nav apstiprinājusi.

Organizatori ziņoja, ka arestēti 24 demonstranti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu