Timošenko piespriež septiņus gadus cietumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas tiesa otrdien pasludinājusi spriedumu strīdīgajā lietā pret ekspremjeri Jūliju Timošenko - viņa atzīta par vainīgu pilnvaru pārsniegšanā, ziņo newsru.com.

Tiesa spriedumā norāda, ka Timošenko pārsniegusi pilnvaras, 2009.gadā ar Krieviju noslēdzot Ukrainai neizdevīgu līgumu par dabasgāzes piegādēm.

Tiesa norāda, ka Timošenko ar savām darbībām nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 96 miljonu latu apmērā.

Piedzīs gandrīz 100 miljonus

Tiesa šodien arī apmierinājusi pret politiķi vērsto "Naftogaz" civilprasību, kurā prasīts Timošenko atlīdzināt kompānijai radītos zaudējumus - aptuveni 98,8 miljonus latu.

Jāatgādina, ka rietumvalstīs Timošenko prāva izraisījusi asu kritiku. Viņas atbalstītāji un arī pati Timošenko notiekošo sauc par politisko izrēķināšanos, kas vērsta uz viņas pazušanu no politiskās skatuves, pie tam viņu notiesājošais spriedums esot tapis jau tiesas procesa pirmsākumos.

Sola cīnīties līdz galam

Arī šodienas tiesas sēdē Timošenko neskopojās ar pret prezidentu Viktoru Janukoviču vērstiem paziņojumiem, viņa režīmu pat nodēvējot par autoritāru. Ekspremjera solīja, ka turpināšot strādāt Ukrainas labā, un savus atbalstītājus mierināja ar vārdiem par to, ka "autoritārais režīms" kaut kad tiks gāzts.

Timošenko arī sola, ka sprieduma pārsūdzēšanā ies "līdz galam" un vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā, jo uz taisnīgu spriedumu savā valstī viņa vairs necerot.

Pie tiesas bija pulcējies arī politiķes atbalstītāju pūlis, kuri pēc sēdes laikā centās izlauzties cauri milicijas spēku koridoram, taču viņiem tas neizdevās.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu