Zviedrijas policijā vēršas latvietis, kuram neizmaksā algu

LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas policijā vērsies Latvijas valstspiederīgais, kuram darba devējs kopš jūnija nav maksājis atalgojumu, vēsta Zviedrijas radio.

Gados jaunais latvietis Zviedrijā ieradies jūnijā, sākot strādāt kompānijā "Arvidsson & Sundling".

Pirmā mēneša laikā viņš strādājis 11-14 stundas dienā, mēnesī nostrādāto darba stundu skaitam sasniedzot 220, bet nolīgtā algas likme bija astoņi eiro stundā.

Līdz pat šai nedēļai strādniekam no Latvijas tā arī ne reizi nebija izmaksāta alga. Zviedrijā viņš izdzīvojis, aizņemoties naudu no tuviniekiem Rīgā.

Galu galā Latvijas valstspiederīgais devies uz policiju un Latvijas vēstniecību Stokholmā. Par krāpniecisko kompāniju ziņots arī atbildīgajiem Zviedrijas dienestiem.

Par Latvijas viesstrādnieka nedienām šonedēļ ziņoja Zviedrijas radio, brīdinot par pieaugošu tendenci, ka Zviedrijā tiek apkrāpti viesstrādnieki no Latvijas un Igaunijas.

Pēdējā laikā aktivizējušās negodīgas Zviedrijas kompānijas, kas ļaunprātīgi izmanto Baltijas valstu augsto bezdarbu un parādos slīgstošos iedzīvotājus.

Šādas kompānijas ar viesstrādniekiem paraksta darba līgumus, kas bieži ir rakstīti sarežģītā valodā, ko darbinieks nespēj saprast, kā arī tajos ir iekļautas negodīgas prasības un nosacījumi.

Dažos šādos darba līgumos ir iekļauti punkti, kas ļauj darba devējam nemaksāt atalgojumu, ja, viņaprāt, līguma darbs nav izpildīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu