Dienvidsudāna vēlas iestāties Britu Sadraudzībā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules jaunākā valsts - Dienvidsudāna - vēlas iestāties Britu Sadraudzībā, sestdien paziņoja organizācijas ģenerālsekretāra palīgs Stīvenss Katss.

Dienvidsudāna, kas pēc ilgstoša pilsoņkara savu neatkarību pasludināja šī gada jūlijā, novērtējusi priekšrocības, kādas tai varētu dot pievienošanās 54 valstu lielajai saimei, piebilda Katss.

"Pasaules jaunākā valsts, Dienvidsudāna, ieinteresētību pievienoties Sadraudzībai paudusi gandrīz uzreiz pēc savas rašanās," televīzijas kanālam ABC sacīja amatpersona, piebilstot, ka interesi izrādījušas arī citas vārdā neminētas valstis.

Katss uzsvēra, ka Dienvidsudānas vēlme iestāties Britu Sadraudzībā, kuru pamatā veido bijušās Lielbritānijas kolonijas, apliecina organizācijas spēju attīstīties līdzi laikam un sniegt labumu saviem locekļiem.

Britu Sadraudzības biznesa forums, kas šonedēļ ievadīja Pērtā notiekošo organizācijas galotņu sanāksmi, noslēdzās ar līgumu parakstīšanu, kuru kopējais apgrozījums, kā liecina rīkotāju aplēses, sasniedz 10,5 miljardus ASV dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu