Austrāliete gadiem turēta ieslodzīta scientologu baznīcā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no ABC news video

Kāda austrāliešu sieviete apgalvo, ka gadiem ilgi bijusi ieslodzīta Scientologu baznīcai piederošajā kruīzu kuģī "Frewinds". Baznīcas pārstāvji tādējādi esot centušies novērst to, ka sieviete baznīcu pamet, ziņo "ABC News".

Valesta Parisa atklātā intervijā stāsta, ka nebrīvē turēta kopš 17 gadu vecuma. Scientologu baznīcas līderis Deivids Miskeividžs esot jaunieti nosūtījis uz kuģi "Freewinds", kad viņas māte gribēju meiteni no scientologu ticības novērst.

Galu galā sieviete uz šā kuģa bijusi ieslodzīta gandrīz desmit gadus. Pirmos sešus gadus viņa kuģi varējusi atstāt tikai īpašos gadījumos un kopā ar kādu pavadoni.

Paraksta līgumu, ka paliks ticībā "miljards gadu"

Parisa stāsta, ka piedzimusi scientoloģijas ticīgo ģimenē Šveicē. Sešu gadu vecumā viņa kopā ar vecākiem ievākusies Scientologu baznīcas centrā Lielbritānijā, kur sākusi darboties baznīcas jauniešu organizācijā. 14 gadu vecumā meitene pievienojusies baznīcas elitei "Sea Organisation", parakstot līgumu, ka viņa šajā ticībā paliks "miljardu gadu". Drastiskā vienošanās paredzēja, ka viņa nepieciešamības gadījumā varētu pat tikt nošķirta no pašas ģimenes.

Tēvs izdara pašnāvību, māte scientoloģiju noliedz

Ģimene savulaik pašu spēkiem bija tikusi pie pamatīgas bagātības, bet vēlāk baznīcai aizplūdusi visa sūri grūti pelnītā nauda. Meitenes tēvs savā dienasgrāmatā notikušajā vainoja tieši Scientologu baznīcu, sūdzoties, ka tās pārstāvji viņu burtiski aplaupījuši, un izdarīja pašnāvību.

Pēc notikušā meitenes māte no scientoloģijas novērsās un pat uzstājās televīzijā, brīdinot par savu pieredzi arī citus.

"Pēc tā mani burtiski ievilka baznīcā un paziņoja, ka mana māte uzbrukusi Scientologu baznīcai un mani no viņas jānošķir, jo māte mani apspiežot," atceras Parisa. Pusaudze tikusi nogādāta uz baznīcai piederošā kuģa, kurā, kā pati apgalvo, tika turēta pret pašas gribu.

"Es nevēlējos tur atrasties. Es to arī skaidri pateicu. (..) Kad nonākat uz kuģa, jums atņem pasi, un jūs būtībā esat kā uz salas - tādējādi skaidrs, ka bēgšana ir "nedaudz grūta". Pie tam tolaik man bija tikai 18 gadu, un es šajā reliģijā biju pavadījusi visu savu dzīvi, tāpēc nemaz nezināju, kā no tā izbēgt," viņa atceras.

Meitene gadiem turēta nebrīvē un viņai likts strādāt kuģa mašīntelpā. "Bija karsti, skaļi, tur nelāgi oda. Sākumā uz mašīntelpu tiku nosūtīta uz 48 stundām pēc kārtas gandrīz bez miega. Man bija jāstrādā vienatnē."

Peldošā baznīca kruīzu kuģī

Scientologu baznīcas juristi sievietei tikai esot nosūtījuši vēstuli, brīdinot, ka viņa savās intervijās pārkāpusi ar baznīcu noslēgto vienošanos par konfidencialitāti. Viņi arī nolieguši apsūdzības par viņas turēšanu nebrīvē.

Kruīzu kuģis "Freewinds" pieder Scientologu baznīcai, un, saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, tur iespējams iziet augstākā līmeņa apmācību, zināmu kā "Operating Thetan Level VIII". Kuģis gandrīz nemitīgi atrodas kustībā un kursē Karību reģionā, ik pa laikam piestājot pie tur esošajām mazajām saliņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu