Irākā aiz prieka dedzina ASV karogus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Simtiem irākiešu trešdien aizdedzināja ASV un Izraēlas karogus, bijušajā nemiernieku bastionā Fallūdžā svinot gaidāmo amerikāņu bruņoto spēku izvešanu no valsts.

Izkliedzot saukļus pretošanās atbalstam, demonstranti turēja plakātus ar saukļiem "Beidzot esam brīvi!", "Fallūdža ir pretošanās liesma".

Irākas armijas ieskautajā pilsētas centrā demonstranti turēja rokās fotogrāfijas, kurās redzami nemiernieki ar aizklātām sejām un ieročiem rokās, kā arī 2004.gadā pilsētā notikušo divu lielāko uzbrukumu laikā bojāgājušo ASV karavīru un iznīcināto militāro transportlīdzekļu fotoattēlus.

Demonstrācija tika dēvēta par pirmajiem ikgadējiem "svētkiem, lai svinētu pretošanās nozīmi".

ASV plāno līdz gada beigām no Irākas izvest savus karavīrus, kas šajā valstī atradās astoņus gadus pēc Sadama Huseina režīma gāšanas.

60 kilometrus uz rietumiem no Bagdādes esošajā Fallūdžā dzīvo apmēram pusmiljons cilvēku, un tajā notika pirmie protesti pret ASV militāro spēku ienākšanu valstī 2003.gada maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu