ASV spēki oficiāli atzīmē Irākas misijas noslēgumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākā dislocētie ASV spēki ceturtdien ar oficiālu ceremoniju atzīmēja militārās misijas noslēgumu, pieliekot punktu teju deviņus gadus ilgajam karam.

Pašreiz Irākā dislocēti nedaudz vairāk kā 4000 ASV karavīru, taču jau tuvākajās dienās viņi dosies mājup.

Savulaik vairāk nekā 500 militārajās bāzēs Irākā bija izvietoti gandrīz 170 000 karavīru.

Tuvākajās dienās tiks pielikts punkts karam, kas prasījis desmitiem tūkstošu irākiešu un teju 4500 amerikāņu militārpersonu dzīvības. Vēl tūkstošiem cilvēku tikuši ievainoti, bet aptuveni 1,75 miljoni irākiešu pēc ASV iebrukuma 2003.gadā bijuši spiesti pamest savas mājas.

"Jūsu sapnis par neatkarīgu un suverēnu Irāku tagad kļuvis par realitāti," simboliskā karoga nolaišanas ceremonijā netālu no Bagdādes lidostas paziņoja Savienoto Valstu aizsardzības ministrs Leons Paneta. "Irāka nākotnē tiks pakļauta pārbaudījumiem - [to pārbaudījumiem pakļaus gan] terorisms, gan tie, kuri vēlas panākt šķelšanos ar ekonomiskiem un sociāliem jautājumiem, ar demokrātijas prasībām."

Taču Savienotās Valstis "atbalstīs Irākas tautu šajās grūtībās", solīja augstais viesis.

"Šis ir brīdis, kad Irākai jāraugās uz priekšu. Šī ir iespēja Irākai turpināt ceļu uz drošību un labklājību," sacīja Paneta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu