Krievijā apgāžas naftas platforma; desmitiem cilvēku pazuduši

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ohotskas jūrā Krievijas Tālo Austrumu piekrastē apgāžoties naftas ieguves platformai, svētdien gājuši bojā vismaz četri cilvēki, bet vēl 49 cilvēki stindzinoši aukstajā ūdenī pazuduši bez vēsts, informē reģionālā Ārkārtas situāciju ministrija.

Nelaimes gadījums noticis plkst. 3.45 (pēc Latvijas laika) - brīdī, kad platforma atradās 200 kilometru attālumā no Sahalīnas.

Tobrīd pūta stiprs vējš, bet gaisa temperatūra bija vien mīnus 17 grādi pēc Celsija.

Negadījuma brīdī uz platformas atradās 67 cilvēki. Platforma ar velkoņa un ledlauža palīdzību tika transportēta no Kamčatkas pussalas Sahalīnas salas virzienā.

"Iluminatorus bija sabojājis ledus un viļņi, un [platformā] sāka ieplūst ūdens," skaidroja ministrijas pārstāvis.

Platformas apkalpe gaidīja helikopteru, kam bija jāveic cilvēku evakuācija, taču platforma apgāzās un nogrima. Apkalpes locekļi nepaguva iekāpt glābšanas laivās. Visas četras glābšanas laivas atrastas tukšas.

Izglābti 14 cilvēki, kuri atrodas smagā stāvoklī.

Glābšanu un meklēšanu apgrūtina spēcīgais vējš un lielie viļņi, kas sasniedz pat četru metru augstumu.

Južnosahaļinskā Ārkārtas situāciju ministrijas amatpersona Antins Prohorovs atteicās izteikt minējumus, vai kādu no pazudušajiem ir cerības atrast dzīvu.

"Viss ir atkarīgs no laika apstākļiem," viņš sacīja. "Cilvēki ūdenī var izdzīvot aptuveni sešas stundas. Tad sākas hipotermija."

Prohorovs arī uzsvēra, ka ir bijuši gadījumi, kad cilvēki aukstā ūdenī izdzīvo ilgāk par sešām stundām.

Ūdenī pamanīti četri cilvēki hidrotērpos bez dzīvības pazīmēm, tomēr glābēji slikto laika apstākļu dēļ viņus nav spējuši izcelt no ūdens, apliecināja amatpersonas.

Sākta izmeklēšana par iespējamajiem drošības noteikumu pārkāpumiem.

Platformai tehniskas problēmas bijušais jau pirms negadījuma.

Risks, ka no nogrimušās platformas varētu noplūst nafta, ir minimāls, mierina amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu