Latviešu pārim Anglijā bērniņš piedzimst auto ceļā uz slimnīcu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Lielbritānijā pārim no Latvijas mazulis piedzimis automašīnā pa ceļam uz slimnīcu, mazuļa pieņemšanā piepalīdzot jaunajam tētim un diviem britu policistiem, vēsta laikraksts «Lynn News».

26 gadus vecajai Ingai Munkovai dzemdības sākušās automašīnā pa ceļam uz slimnīcu kaimiņu pilsētā Visbīčā.

Munkova un viņas 28 gadus vecais dzīvesbiedrs Dmitrijs Frolovs bija cerējuši doties uz Karalienes Elizabetes slimnīcu Linnas pilsētā, kur viņi dzīvo. Taču slimnīcā pāris nav uzņemts, jo tā bijusi pārpildīta.

Tādēļ pāris devies uz Ziemeļkembridžšīras slimnīcu aptuveni 20 kilometrus attālajā Visbīčā, taču ceļā saprata, ka dzemdības jau sākušās.

Dmitrijs apstādināja automašīnu ceļa malā un drudžaini mēģināja apturēt vēl kādu automašīnu, lai atrastu kādu palīgu.

Palīgā steidzas policisti

Laimīgā kārtā tajā brīdī garām brauca policijas patruļas automašīna, kas piestāja, un abi policisti - Donna Tompsone un Sems Daiers - steidzās pārim palīgā.

«Mēs piestājām, es novērtēju sievieti, kas atradās automašīnas aizmugurējā sēdeklī, un tūlīt sapratu, ka dzemdības ir sākušās. Jautāju, cik ilgs laiks ir starp kontrakcijām, un viņa sacīja, ka tās notiek nepārtraukti,» laikrakstam stāstīja Donna, kas pati ir četru bērnu māmiņa.

«Mēģināju viņu nomierināt un sacīju, ka man pašai ir četri bērni. Liku nogaidīt nākamās kontrakcijas, bet tad jau parādījās bērniņa galva,» stāstīja Donna.

Policisti izglābj bērniņa dzīvību

Policiste pamanījusi, ka mazulis ir zilgans un ka viņam ap kaklu aptinusies nabas saite. Donna to atritinājusi, un brīdi vēlāk mazulis piedzimis. Policiste iztīrījusi bērnam muti un berzējusi muguru.

«Mazulis sāka raudāt un kļuva jauki rozā krāsā.

Tas viss notika ļoti ātri un nereāli, un galu galā visi bija emociju pārņemti,» sacīja policiste.

Jauka Ziemassvētku dāvana

«Neko daudz neatceros no tā, kas notika pēc tam, it kā es būtu bijusi autopilotā. Begribētu to darīt katru dienu, bet tas bija lieliski - kāda jauka Ziemassvētku dāvana! Jaunā māmiņa visu laiku labi turējās, kaut arī viņa bija nobijusies, un pēc mazuļa piedzimšanas tētis bija ekstāzē,» stāstīja Donna.

3,6 kilogramus smagā Viktorija piedzima 17.decembrī plkst.14.15. Aptuveni piecas minūtes pēc mazuļa nākšanas pasaulē ieradās neatliekamās palīdzības automašīna, kas māmiņu un meitiņu nogādāja Karalienes Elizabetes slimnīcā Linnas pilsētā. Slimnīca pārim nosūtījusi atvainošanās vēstuli par atteikumu uzņemt dzemdētāju.

Laika krist panikā nemaz nebija

Kā laikrakstam pastāstīja jaunā māmiņa Inga, viņai nav bijis laika krist panikā.

«Apturējām automašīnu, un mums paveicās, ka viena no policistiem bija sieviete ar četriem bērniem. Tas viss notika aptuveni 15 minūtēs. Mums paveicās, ka tur bija Donna, jo tētis nebija gatavs pieņemt dzemdības,» stāstīja Inga, piebilstot, ka policisti būtu pelnījuši kādu apbalvojumu par palīdzību.

«Ar mazuli viss ir kārtībā. Viņa daudz guļ un daudz ēd. Viņa ir ļoti mierīga, bet viņas māsa, trīs gadus vecā Laura, guļ mazāk,» stāstīja Inga.

«Tā bija ļoti jauka Ziemassvētku dāvana. Tā mums paliks atmiņā,» piebilda Dmitrijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu