Kristus dzimšanas baznīcā Betlēmē sakaujas garīdznieki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Betlēmes Kristus dzimšanas baznīcā sakāvušies grieķu pareizticīgie un armēņu Apustuliskās baznīcas garīdznieki, nespējot vienoties par baznīcas tīrīšanu.

Gatavojoties 7.janvārī gaidāmajiem pareizticīgo Ziemassvētkiem, vairāki desmiti melnās drānās tērpušos abu draudžu garīdznieku, bruņojušies ar slotām un tīrīšanas līdzekļiem, sāka strādāt savos baznīcas sektoros.

Taču kāds darbus uzraugošais armēņu priesteris uzskatīja, ka kāda grieķu pareizticīgo priestera turētā slota iekļuvusi viņu baznīcas daļā.

Galu galā izcēlusies asa vārdu pārmaiņa, kas drīz vien pāraugusi masu kautiņā starp aptuveni simts priesteriem.

Vardarbīgi noskaņotos garīdzniekus izšķīruši palestīniešu policisti, taču pēc brīža kautiņš izcēlies vēlreiz, liekot atkal iejaukties policijai.

Neviens no kautiņa dalībniekiem nav nopietni cietis, kā arī policisti nevienu nearestēja.

«Neviens netika arestēts, jo visi iesaistītie bija garīdznieki. Tā ir banāla problēma, kas atkārtojas katru gadu,» sacīja Betlēmes policijas pulkvežleitnants Haleds at Tamimi.

Kristus dzimšanas baznīca, līdzīgi kā Svētā kapa baznīca Jeruzalemē, atrodas vairāku kristīgo konfesiju īpašumā. Tām pieder atsevišķi dievnamu sektori, un katra no konfesijām vērīgi uzmana, lai robežas netiktu pārkāptas.

Grieķu pareizticīgo un armēņu apustuliskās baznīcas priesteri arī iepriekš ir sakāvušies reliģisko vai tīrīšanas ceremoniju laikā. 2007.gadā masu kautiņā baznīcas tīrīšanas laikā ievainojumus guva septiņi priesteri.

1700 gadus vecā baznīca ir viena no svētākajām kristietības vietām. Baznīcai gan ir ļoti nepieciešams remonts, taču to pārvaldošie garīdznieki nespēj vienoties par to, kuram vajadzētu apmaksāt remontdarbus.

Kristus dzimšanas baznīca ir būvēta vietā, kur - uzskata ticīgie - vairāk nekā pirms 2000 gadu piedzima Jēzus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu