Ugunsgrēkā uz Krievijas atomzemūdenes cietuši deviņi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Regulāri «nelaimes gadījumi» Krievijas militārajos kompleksos diemžēl nav retums. Par gadījumiem, kurus Krievijas varas iestādēm neizdodas noslēpt, uzzina arī pasaulē. Ugunsgrēkā, kas ceturtdien Murmanskas apgabalā izcēlās uz vienas no Krievijas atomzemūdenēm, cietuši deviņi cilvēki, taču Krievijas amatpersonas norāda, ka visi ieroči no zemūdenes esot aizvākti un ka radiācijas briesmu neesot.

Pievienota jaunākā informācija, ka ugunsgrēks ir likvidēts, un pievienots video.

Ugunsgrēks esot izcēlās, kad zemūdene atradās remontā Murmanskas apgabala Rosļakovas kuģubūvētavā Norvēģijas robežas tuvumā. Tas sākās koka stalažās ap zemūdeni un izplatījās uz tās ārējo korpusu.

Pirms zemūdenes ierašanās kuģubūvētavā no tās tika aizvāktas visas konvencionālās un kodolraķetes, kā arī tika izslēgti abi reaktori, tāpēc nepastāv radiācijas noplūdes draudi, paziņoja Aizsardzības ministrijas preses sekretārs.

Ugunsgrēks tika ierobežots piektdien pulksten 1.40 pēc Maskavas laika (ceturtdien pulksten 23.40 pēc Latvijas laika) apmēram deviņas stundas pēc tā sākuma. Ugunsdzēsēji plāno to pilnībā nodzēst tuvāko stundu laikā, paziņoja Krievijas ārkārtas situāciju ministrs Sergejs Šoigu.

Deviņi ugunsdzēsēji ir cietuši, saindējoties ar dūmiem.

Ugunsgrēka cēlonis nav zināms, bet ir ierosināta krimināllieta par «militāra īpašuma iznīcināšanu vai sabojāšanu aiz nolaidības».

Ugunsgrēks uz Krievijas atomzemūdenes esot likvidēts

Ugunsgrēks uz atomzemūdenes «Jekaterinburg» Krievijas Murmanskas apgabala kuģu remonta rūpnīcā pilnībā likvidēts, piektdien paziņoja ārkārtas situāciju ministrs Sergejs Šoigu.

«Ugunsgrēks ir pilnībā likvidēts. Atklātas liesmas nav,» sacīja ministrs.

Viņš piebilda, ka zemūdenes kreisais borts vēl tiek apstrādāts ar ugunsdzēšanas stobriem. Tur joprojām notiek spēcīga izgarošana, tāpēc hidranti tiek izmantoti zemūdenes korpusa dzesēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu