Latviešu māsas fiktīvajām laulībām piekrīt par 1000 mārciņām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Māsas Juskas Ziemeļīrijā izcietušas cietumsodu, jo piekrita fiktīvajām laulībām apmaiņā pret 1000 mārciņām, raksta «Anglo Baltic News».

Trešdien tiesas zālē Jolantas māsa Jana izplūda asarās, sakot, ka piekritusi piedalīties fiktīvajās laulībās izmisuma vadīta, jo tobrīd abas atradušās uz bezpajumtnieču statusa sliekšņa. Janu Jusku un viņas māsu Jolantu apcietināja augustā, īsi pirms Jolanta paspēja teikt jāvārdu 23 gadus vecajam pakistāniešu studentam Muhamedam Aslamam.

Tiesnesis atzinis, ka «jauniete piekritusi laulībām tikai izmisuma dēļ». Tiesa abām latviešu māsām (26) un (23) piesprieda trīs mēnešu cietumsodu un gadu nosacīti. Aslamam tika piespriests 6 mēnešu cietumsods, kuru jaunais vīrietis jau izcietis. Tiesa noskaidroja, ka laulības slēgšanas motīvs abām pusēm atšķīries. Aslamam bija nepieciešama vīza dzīvošanai Apvienotajā Karalistē, kuras derīguma termiņš kāzu dienā bijis vairs tikai 17 dienas. Māsām vajadzēja naudu, jo viņām vairs nebija par ko nopirkt pārtiku un maksāt īri. Izrādījās, ka Aslams jau iepriekš palīdzējis māsām, nomaksājot dažus rēķinus. Kā arī viņš samaksājis Jolantai 1000 mārciņu par laulības noslēgšanu.

Apsūdzības advokāte norādīja, ka aizdomas ierēdņiem raisījis tas, ka topošā līgava un līgavainis praktiski neko nav zinājuši viens par otru. Pāra starpā neesot pastāvējusi mijiedarbība, viņi gandrīz nerunāja un nepieskārās viens otram.

Aslams tika atzīts par vainīgu sazvērestībā, kas paredzēja fiktīvas laulības, lai varētu uzturēties Apvienotajā Karalistē, un piekritis pēc soda izciešanas atgriezties mājās Pakistānā, savukārt māsas atzinušās, ka, piedaloties laulību ceremonijā, palīdzējušas pārkāpt imigrācijas likumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu