Kuba nomainīs piektdaļu komunistu partijas līderu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kubas komunistu partija pirmdien paziņoja, ka plāno nomainīt piektdaļu tās līderu, kas ir mēģinājums ar jaunākiem aktīvistiem nomainīt novecojušos bijušos partizānus, kas cīnījās 1959.gada revolūcijā.

Paziņojums izplatīts dienu pēc partijas pirmās konferences par tās modernizāciju, kurā tika paziņots par pilnvaru termiņa ierobežojumiem augstākajām valdības amatpersonām.

Pirmdien publicētā rezolūcija dod tiesības 114 cilvēku lielajai Centrālkomitejai samazināt locekļu skaitu nākamajos četros gados, lai augšup hierarhijā virzītos vairāk jaunu cilvēku.

11,2 miljonu iedzīvotāju lielajā valstī ir reģistrēti 800 000 komunistu partijas biedru.

Nedēļas nogales paziņojums par pilnvaru termiņa ierobežojumiem augstākajām amatpersonām bija neliela sensācija Kubā, kura kopš revolūcijas ir piedzīvojusi tikai divus līderus.

80 gadus vecais Rauls Kastro vada valsti kopš 2006.gada, kad veselības problēmu dēļ no varas atteicās revolūcijas ikona Fidels Kastro.

Rauls Kastro sestdien paziņoja, ka politisko amatu termiņi tiks ierobežoti uz desmit gadiem, tostarp viņam pašam.

Termiņa ierobežošanas ideja arī domāta tam, lai radītu jaunu līderu paaudzi, kuriem revolūcijas vadītāji varētu nodot varu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu