Vācijas prezidenta amatam izraudzīts bijušais disidents

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas valdošās koalīcijas un opozīcijas partijas svētdien vienojušās prezidenta amatam izvirzīt bijušo Austrumvācijas disidentu un cilvēktiesību aktīvistu Joahimu Gauku, apliecināja kanclere Angela Merkele.

Lēmums par Gauka, luterāņu mācītāja un publicista, nominēšanu pieņemts pēc tam, kad pašas Merkeles konservatīvā partija atmeta iebildumus pret 72 gadus vecā bijušā disidenta kandidatūru.

Merkele, kura tāpat kā Gauks ir augusi Austrumvācijā un ir protestante, prezidenta amata kandidātu cildināja populāro mācītāju kā «patiesu demokrātijas skolotāju», kurš pēc Vācijas atkalapvienošanās 1990.gadā palīdzējis valstij saaugt kopā.

«Šis cilvēks var sniegt svarīgu impulsu mūsu laika un nākotnes izaicinājumiem,» pēc centriski labējās koalīcijas un opozīcijas tikšanās kancelejā svētdien vakarā sacīja Merkele.

Gauks 2010.gada jūnijā notikušajās prezidenta vēlēšanās bija sociāldemokrātu un zaļo kandidāts, tomēr toreiz uzvarēja pašas Merkeles izraudzītais augstā amata pretendents Kristiāns Vulfs, kurš piektdien saistībā ar korupcijas lietas izmeklēšanu demisionēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu