Krievijā neļauj filmēt, kā Putina atbalstītājiem dalīta nauda (45)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas Maskavas centrā notika vēlēšanu uzvarētāja Vladimira Putina atbalstītāju pulcēšanās. Telekanāls «Doždj» atklājis, ka mītiņa dalībniekiem pēc tā noslēgšanās tikusi dalīta nauda, ziņo newsru.com.

Pēc mītiņa noslēgšanās laukumā veidojušās rindas, kurās cilvēki par dalību pasākumā varēja saņemt naudu. Žurnālistam, kurš notiekošo centies nofilmēt, piedraudēts ar izrēķināšanos.

Vairāki vīrieši civilā apģērbā viņu sākuši grūstīt, un no piekaušanas viņu izglāba kāda garāmgājēja iejaukšanās un protesti, kā arī tas, ka turpat netālu atradās radio «Svoboda» un telekanāla NTV žurnālisti, kuri sāka izrādīt interesi par incidentu.

Par naudas dalīšanas faktu ziņo arī radio «Svoboda» žurnālisti. Internetā ievietotie paziņojumi liecināja, ka Putina uzvaras svinību dalībniekiem piedāvāta 700 rubļu liela atlīdzība. Anonīmi sazinoties ar uzsaukuma ievietotājiem, radio žurnālistiem solīta tikai 600 rubļu atlīdzība.

«Kas jādara, pagaidām nav zināms. Tas viss tiek organizēts kā parasta tautas pastaigāšanās par godu tam, ka notiek vēlēšanas, mēs vēlam jaunu prezidentu. Tauta priecājas. Tas viss ir sankcionēti. Nauda būs pie manis, es būšu ar jums kopā, samaksāts tiks pēc pasākuma. Mēs visi tiekamies plkst. 8 pie metro stacijas Revolūcijas laukums,» telefoniski atlīdzību solīja akcijas organizators Andrejs.

Žurnālisti skaidro, ka šādas naudas maksāšanas akcijas, domājams, notika vairākās Maskavas vietās. Kad radio žurnālisti anonīmi ieradās norādītajā vietā, pie metro stacijas jau pulcējušies desmitiem cilvēku, kurus sagaidījis kāds vīrietis. Pazīšanas zīme viņam bijusi plāksnīte ar vārdu, un klātesošajiem viņš dalījis nelielus kalendāriņus, solot, ka pēc pasākuma beigām plkst. 23.30 apmaiņā pret šo kalendāru katrs varēs saņemt apsolīto naudu.

Pēcāk nauda norādītajā vietā cilvēkiem tiešām dalīta, novēroja mediji: organizatori dalījuši pa pieciem tūkstošiem rubļu uz astoņiem cilvēkiem, liekot naudu pēcāk savā sadalīt pašiem.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu