Krievijā protesti turpinās; vairāki aizturētie (23)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavā un Sanktpēterburgā otrdienas vakarā nesankcionētās protesta akcijās pret jaunievēlēto prezidentu Vladimiru Putinu tika aizturēti vairāki Krievijas opozīcijas atbalstītāji.

Maskavas Puškina laukumā aizturēti vismaz 17 cilvēki, aģentūrai «Interfax» pastāstīja policijas pārstāvis, kas vēlējās palikt anonīms.

Vairāki nesankcionētas protesta akcijas dalībnieki aizturēti arī Sankpēterburgas Īzaka laukumā, no notikuma vietas ziņoja aģentūras «Interfax» korespondents.

Kā vēsta ziņu aģentūra «Interfax», akcijas dalībniekiem bijušas baltas lentītes un cita opozīcijas simbolika, viņi izsaukuši valdībai naidīgus saukļus un mēģinājuši iekļūt norobežotajā teritorijā.

Ar aizturētajiem tiks veikts audzinoša rakstura darbs un tad viņi, visticamāk, tiks atbrīvoti, aģentūrai apliecināja informācijas avots iekšlietu struktūrās.

Kā pēdējais Puškina laukumā aizturēts kāds jaunietis, kurš no pazemes pārejas iznācis, nesot metāla beisbola nūju. Ar to viņš piesaistījis policijas darbinieku uzmanību un nogādāts ieslodzīto pārvadāšanas auto. Aizturētais skaidrojis: «Tas ir rekvizīts, es mācos teātra skolā.»

Jau ziņots, ka pēc pašreizējā premjerministra Vladimira Putina uzvaras vēlēšanās un tai sekojošajiem opozīcijas protestiem Krievijā pirmdien arestēti vismaz 550 protestētāji, tostarp pazīstami opozīcijas aktīvisti.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu