Krievijas prezidenta vēlēšanu rezultāts - Putinam 63,6% balsu (13)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) trešdien paziņoja svētdien notikušo prezidenta vēlēšanu provizoriskos rezultātus saskaņā ar kuriem premjerministrs Vladimirs Putins ieguvis 63,6% balsu.

Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas līderis Genadijs Zjuganovs saņēmis 17,18% balsu, neatkarīgais kandidāts uzņēmējs miljardieris Mihails Prohorovs - 7,98% balsu, Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis - 6,22% balsu un partijas «Taisnīgā Krievija» faktiskais līderis Sergejs Mironovs - 3,85% balsu.

Šie rezultāti ir vienādi ar galīgajiem provizoriskajiem rezultātiem, kurus CVK pēc visu biļetenu saskaitīšanas paziņoja pirmdien.

Saskaņā ar likumu oficiālie rezultāti ir jāpaziņo desmit dienu laikā pēc vēlēšanām. Vēlēšanās piedalījušies 65,34% balsstiesīgo pilsoņu. Krievijas prezidents tika ievēlēts uz sešu gadu termiņu. Jaunā prezidenta inaugurācija notiks maijā.

Protesti pret vēlēšanu rezultātiem turpinās

Pēc opozīcijas līderu sniegtajām ziņām, pirmdien aizturēti 500 līdz 1000 protestētāji, bet policija ziņo par 250 Maskavā arestētājiem.

Savukārt Sanktpēterburgā policija kopumā aizturēja 300 demonstrantus, informēja kāds avots vietējā policijā.

Pēc aculiecinieku stāstītā, protesti Sanktpēterburgā pulcēja līdz pat 3000 cilvēku.

Maskavas centrā, Puškina laukumā, pirmdienas vakarā uz opozīcijas protesta mītiņu «Par godīgām vēlēšanām» sapulcējās aptuveni 20 000 demonstrantu. Turpretī, pēc policijas sniegtās informācijas, mītiņu apmeklēja aptuveni 14 000 cilvēku.

Maskavā un Sanktpēterburgā otrdienas vakarā nesankcionētās protesta akcijās pret jaunievēlēto prezidentu Vladimiru Putinu tika aizturēti vairāki Krievijas opozīcijas atbalstītāji.

Kā vēsta ziņu aģentūra «Interfax», akcijas dalībniekiem bijušas baltas lentītes un cita opozīcijas simbolika, viņi izsaukuši valdībai naidīgus saukļus un mēģinājuši iekļūt norobežotajā teritorijā.

Ar aizturētajiem tiks veikts audzinoša rakstura darbs un tad viņi, visticamāk, tiks atbrīvoti, aģentūrai apliecināja informācijas avots iekšlietu struktūrās.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu