Anglijas Gērnsijas salas otra lielākā populācija - latvieši (99)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņemot vērā lielo latviešu skaitu, Gērnsijas salas oficiālā mājas lapa tiks iztulkota arī latviešu valodā. Latvieši šajā Lielbritānijas salā ir otra lielākā populācija, ziņo «Anglo Baltic News».

ABN/BBC: Lielbritānijai piederošā Gērnsijas salas oficiālā tīmekļa vietne būs iztulkota arī latviešu valodā; kamēr šī ideja vēl tiek īstenota, mājas lapas lietotājiem ir pieejama saite uz «GoogleTranslate», kas nepieciešamības gadījumā palīdzēs iztulkot vajadzīgo informāciju. Šajā tīmekļa vietnē cilvēkiem ir iespēja atrast visu nepieciešamo informāciju par valdību un vēlēšanām, uzņēmējdarbību, ienākumiem un nodokļiem, būvatļaujām, nodarbinātības jautājumiem, izglītību, tūrismu, satiksmi, sociālo un fizisko drošību, apkārtējās vides saglabāšanu, veselības aprūpi un atbalsta sniegšanas iestādēm Gērnsijā.

Salā simtiem latviešu

Uz salas dzīvo daudz latviešu un, kā izrādījās, mēs esam otra lielākā populācija Gērnsijā, latviešiem seko poļi un portugāļi. Gērnsijas latviešu biedrības vadītāja Lilita Krūze norāda, ka 18. februāra referendumā Gērnsijas iecirknī nobalsoja 770 Latvijas valsts pilsoņu. Nav zināms, cik daudz tautiešu šajā pasākumā nepiedalījās, tāpēc noteikt aptuveno latviešu skaitu, kas apdzīvo salu ir visai sarežģīti. Tomēr biedrības vadītāja izteicās, ka latviešu skaits uz salas svārstās no 800 līdz pat 2000.

Komentāri (99)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu