Berluskoni ierodas Krievijā sveikt Putinu ar uzvaru (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas bijušais premjerministrs Silvio Berluskoni ieradies Krievijā, lai ar uzvaru prezidenta vēlēšanās sveiktu savu seno draugu un sabiedroto Vladimiru Putinu.

Krievijas prezidenta rezidencē slēpošanas kūrortā Krasnaja Poļana Soču pievārtē Berluskoni piedalījās vakariņās ar Putinu un pašreizējo Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu.

Krievijas valsts televīzijā tika pārraidīts videomateriāls, kur, ierodoties uz vakariņām trešdien, Berluskoni vispirms apskauj Medvedevu, bet pēc tam arī Putinu.

Televīzijā pārraidītajos kadros bija redzams, kā visi trīs apsēdās pie bagātīgi klāta galda restorānā un ar viņiem kopā bija kāda jauna sieviete, kuras identitāte gan netiek atklāta, bet tiek pieļauts, ka tā bijusi tulce.

Berluskoni Krievijā ieradies privātā vizītē, paskaidroja televīzija, norādot, ka pašreizējais un jaunievēlētais Krievijas prezidents ieturēja maltīti ar viesi, bet nekādu detalizētāku informāciju par tikšanos nesniedza.

Berluskoni bija viens no Putina ciešākajiem sabiedrotajiem Eiropas politikā, pirms pērn novembrī atkāpās no amata.

Bijušais Itālijas premjers, vēl būdams amatā, bieži ieradās Krievijā ne vien oficiālās darīšanās, bet arī uz privātiem pasākumiem, piemēram, Putina dzimšanas dienas svinībām.

Interneta vietnes «WikiLeaks» noplūdinātajos ASV diplomātiskās sarakstes dokumentos Berluskoni tika saukts par Putina ruporu Eiropā, kā arī norādīts, ka par to pretī viņš saņem personīgus un dāsnus labumus.

Krievijas premjerministrs Putins, kurš jau bija prezidents no 2000. līdz 2008. gadam, uzvarēja svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās. Prezidenta amatā viņš stāsies maijā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu