Putins solās būt bezpartejisks prezidents (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins ceturtdien solīja valsti turpmākos sešus gadus vadīt kā bezpartejisks prezidents.

«Pašlaik laikam būtu īsti laikā atgādināt, ka prezidents ir bezpartejisks amats,» Putins teica pašreizējam Krievijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam slēpošanas kūrortā Krasnaja Poļana Soču pievārtē, no kurienes abu tikšanās tika pārraidīta televīzijā.

«Es strādāšu visu Krievijas iedzīvotāju interesēs neatkarīgi no viņu partejiskās piederības,» solīja Putins.

Lai gan Putins ir Krievijas valdošās partijas «Vienotā Krievija» līderis, viņš oficiāli nav partijas biedrs. Pēdējā laikā viņš mēģinājis distancēties no politiskās partijas, par kuras iespējamos sadalīšanos vai reformēšanu izskanējušas spekulācijas.

Putins jau pirms svētdien notikušajām Krievijas prezidenta vēlēšanām solīja, ka viņa vietā par premjeru kļūs Medvedevs. Ceturtdien viņš šo nodomu apstiprināja, sakot, ka, lai gan nav zināmas jaunās valdības aprises, lēmumus par to viņi ar Medvedevu pieņems kopā.

«Vakar sākām darbu pie lietām, kas mums ir jādara, kas mums jādara kopā, kā jau iepriekš vienojāmies,» ceturtdien teica jaunievēlētais Krievijas prezidents, piebilstot, ka ir sāktas konsultācijas par jaunās valdības veidošanu.

Savukārt Medvedevs apsveica savu priekšteci un arī pēcteci Krievijas prezidenta amatā ar «absolūti pārliecinošo» uzvaru.

Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) trešdien paziņoja svētdien notikušo prezidenta vēlēšanu oficiālos rezultātus saskaņā ar kuriem premjerministrs Vladimirs Putins ieguvis 63,6% balsu.

Krievijas prezidents tika ievēlēts uz sešu gadu termiņu. Jaunā prezidenta inaugurācija notiks 7.maijā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu