Austrālijas policija sagrauj interneta pedofilu tīklu (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas policija piektdien paziņoja, ka ir sagrāvusi interneta pedofilu tīklu, aizturējusi 14 vīriešus, tostarp tēvus, un konfiscējusi simtiem tūkstošu pornogrāfisku fotogrāfiju un videoierakstu, no kuriem dažos bija redzami zīdaiņi.

Austrālijas Federālā policija pēdējās nedēļas laikā veikusi kratīšanas vairāk nekā 10 īpašumos dažādās valsts vietās, balstoties uz Interpola sniegtām ziņām, kurās šie vīrieši saistīti ar bērnu seksuālas izmantošanas tīklu Vācijā.

«Šie vīrieši piekļuva bērnu seksuālas izmantošanas materiāliem ar failu apmaiņas tīklu, un attēlos ir redzama bērnu, zīdaiņus ieskaitot, seksuāla izmantošana,» paziņoja policija.

Tika konfiscēti datori, cietie diski, klēpjdatori, portatīvās atmiņas ierīces un mobilie telefoni, kuros bija simtiem tūkstošu šādu fotogrāfiju un videoierakstu.

«Tie ir šausmīgi. Ja bērnu izmantotāji domā, ka var izvairīties no atmaskošanas, viņiem jāpadomā vēlreiz. Internets nav imūns pret tiesībsargājošo iestāžu darbību,» sacīja policijas kibernoziegumu operāciju vadītājs Glens Makjūens.

Aizturētie vīrieši ir vecumā no 21 līdz 64 gadiem, un daži no viņiem ir tēvi. Kratīšanu laikā telpās bija arī bērni.

Iekšlietu ministrs Džeisons Klērs nosauca policijas operāciju par «tiešām svarīgu lūzumu». «Darbs, ko policija dara mūsu bērnu aizsargāšanai no plēsoņām, kas mēģina viņiem kaitēt, ir grūts, un es viņus [policistus] apsveicu,» sacīja ministrs.

Austrālijā pēdējos septiņos gados ir aizturēti 850 cilvēki saistībā ar interneta pedofiliju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu