Krievijas dome nosoda «nacismu Latvijā» (1078)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas Valsts domes deputāts, Starptautisko lietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs aicinājis Krieviju ieviest pret Latviju ekonomiskās sankcijas, kā arī noteikt vīzu ierobežojumus Latvijas politiķiem. Puškovs paziņojis, ka šāda rīcība nepieciešama saistībā ar nacisma atdzimšanu Latvijā un nepilsoņu statusa problēmām, ziņo «Itar Tass». Tikmēr Krievijas valsts dome šodien pieņēmusi rezolūciju «Par cilvēktiesību pārkāpumiem un nacisma reabilitācijas nepieļaušanu Latvijā».

Puškovs paziņojis, ka būtu jāievieš Krievijas naftas un gāzes piegāžu embargo visām Baltijas valstīm.

Deputāts paziņoja, ka Krievijas valsts dome šajā jautājumā vadās saskaņā ar starptautisko tiesību normām. Pēc viņa teiktā, leģionāru diena ir neonacistisks pasākums. Pie tam tās atzīmēšana esot uzskatāma par apvainojumu «visiem antihitleriskās koalīcijas karavīriem», kā arī nacistu un viņu sabiedroto upuriem.

Puškovs arī pauda sašutumu par Eiropas Savienības institūciju, kā arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) neiejaukšanos Latvijā notiekošajā.

Latvija uzstājīgi «heorizē nacismu»

Krievijas deputāti pauž sašutumu par 16.martā Rīgā notikušo «bijušo SS Latviešu brīvprātīgā leģiona karavīru gājienu, viņu mītiņu Lestenes kapos, kā arī bijušo un esošo valsts politisko darbinieku, arī Latvijas Republikas Saeimas deputātu piedalīšanos esesiešu parādēs», vēsta ziņu aģentūra ITAR-TASS.

Valsts dome šos faktus vērtē kā «Latvijas valsts varas uzstājīgus centienus heroizēt noziedzīgo nacistu organizāciju locekļus».

«Daži Latvijas politiķi ar izdomātiem ieganstiem cenšas padarīt baltas SS Latviešu brīvprātīgā leģiona karavīru noziedzīgās darbības, atainojot viņus kā cīnītājus par neatkarību, zaimojoši aicinot šodienas paaudzes noliekt viņu priekšā galvu,» teikts paziņojumā.

Paužot šādu nostāju, Latvijas valsts vara veic to Nirnbergas tribunāla lēmumu revīziju, kuros viennozīmīgi nosodītas visas personas, kas ietilpa SS organizācijā, arī «Waffen SS».

Komentāri (1078)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu