ASV dzīvo 11,5 miljoni nelegālo imigrantu (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV bez pienācīgiem imigrācijas dokumentiem dzīvo aptuveni 11,5 miljoni ārzemnieku, liecina piektdien izplatītās ASV Iekšzemes drošības ministrijas aplēses.

Uz 2011.gada janvāri apkopotie dati maz atšķiras no iepriekšējā gada aplēsēm, kad, pēc ministrijas datiem, valstī dzīvoja 11,6 miljoni nelegālo imigrantu.

«Šie rezultāti parāda minimālas vai nekādas izmaiņas nelegālo iedzīvotāju skaitā no 2010. līdz 2011.gadam,» teikts ministrijas ziņojumā. Ir maz ticams, ka šo imigrantu skaits ir palielinājies pēc 2007.gada, «ņemot vērā relatīvi augsto bezdarba līmeni ASV, uzlabojušos ekonomiskos apstākļus Meksikā, rekordzemo uz ASV robežām aizturēto nelegālo imigrantu skaitu un uzlaboto robežu apsardzi».

Meksikāņi veido lielāko daļu no nelegālajiem imigrantiem - 59%, kam seko trīs Centrālamerikas valstis Salvadora, Gvatemala un Hondurasa ar attiecīgi 6%, 5% un 3%.

Vēl pa 2% nelegālo imigrantu nākuši no Ķīnas, Filipīnām, Indijas, Dienvidkorejas un Vjetnamas.

Kā norādīja ministrija, 31% no nelegālajiem imigrantiem iekļuvuši valstī vēl pirms 1995.gada, 55% iebraukuši laika posmā starp 1995. un 2004.gadu, bet tikai 14% iebraukuši pēc 2004.gada.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu