Pāvests ticies ar Fidelu Kastro un nosoda ASV embargo (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēdzot savu pirmo vizīti Latīņamerikā, Romas pāvests Benedikts XVI trešdien ticies ar Kubas komunistiskā režīma bijušo līderi Fidelu Kastro un nosodījis ASV Kubai noteikto tirdzniecības embargo.

Pāvests paziņoja, ka šādi ierobežojoši ekonomiski pasākumi netaisni nospiež Kubas tautu.

ASV 1962.gadā noteiktais embargo aizliedz tirdzniecību ar «Brīvības salu». Vienīgais izņēmums ir lauksaimniecības preces un medikamenti.

Uzrunā pauž cerības par vienotu Kubas tautu

Pēdējo reizi pirms aizbraukšanas uzrunājot Kubas tautu, pāvests aicināja kubiešus veidot atjaunotu sabiedrību ar plašu redzējumu un paziņoja, ka cilvēku pamatbrīvības nedrīkstētu tikt ierobežotas nevienā gadījumā.

Benedikts XVI pauda cerību, ka kādu dienu šī valsts būs mājvieta visiem kubiešiem, kurā «līdzās pastāv taisnība un brīvība patiesas brālības atmosfērā».

Benedikts Kubu aicina uz politiskām pārmaiņām

Jau ziņots, ka šī bija Benedikta XVI pirmā vizīte Kubā un tikai otrā reize, kad katoļu baznīcas galva apmeklē šo komunistisko valsti.

Benedikts XVI sekoja sava priekšgājēja Jāņa Pāvila II pēdās, kurš, apmeklējot Kubu 1998.gadā, aicināja komunistisko režīmu atvērties pasaulei.

Benedikts XVI vizītes laikā centās iedrošināt uz pārmaiņām šajā noslēgtajā valstī, kā arī stiprināt valsts un baznīcas attiecības.

Pavadot pāvestu Havanas lidostā, Kubas prezidents Rauls Kastro sacīja, ka svētā tēva vizīte notikusi «abpusējas cieņas atmosfērā».

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu