Simtiem poļu izķer nelielas Zviedrijas pilsētiņas zemi (39)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/pellesten

Neliela Zviedrijas pilsētiņa nonākusi lielās grūtībās Polijas pilsoņu lielās intereses dēļ. Tā kā pilsētiņā arvien mazinās iedzīvotāju skaits, vietējā pašvaldība publiski izsludināja piedāvājumu piešķirt bezmaksas zemi katram, kurš būs ar mieru uz turieni pārcelties un būvēt tur savas mājas. Uz šo piedāvājumu dažu dienu laikā atsaucās simtiem Polijas pilsoņu, raksta «Daily Telegraph».

Nordmalingas pilsētas pārvalde piedāvājumu bez maksas izdalīt 100 zemesgabalus tagad atsaukusi.

Viņi skaidro, ka pēc tam, kad piedāvājums tika publicēts vietējā presē, trīs dienu pilsētas dome saņēma aptuveni 1500 zvanus no poļiem, - gan imigrantiem, gan tiem, kas vēl dzīvo Polijā. Dome pat bijusi spiesta noalgot poļu valodas tulku, lai ar visiem zvanītājiem spētu normāli sazināties.

«Trīs dienas mēs nedarījām neko citu, kā vien atbildējām uz telefona zvaniem. Es to nespēju izturēt. Es biju vienīgais par šo projektu atbildīgais. Tad mēs izlēmām piedāvājumu atsaukt, kamēr tiksim skaidrībā vismaz ar saņemtajiem pieteikumiem,» saka domes pārstāvis Sune Hoglanders.

Neskatoties uz piejūras pilsētiņas skaisto ainavu un tūkstošiem akru brīvu zemes platību, pēdējo desmit gadu laikā daudzi vietējie pārcēlušies uz citiem valsts reģioniem, prom dodas arī daudzi jaunieši. Patlaban pilsētiņā oficiāli dzīvo 2600 cilvēku.

Jaunus iemītniekus bieži atbaida nomaļā vieta, tā kā Nordmalinga atrodas gandrīz 600 kilometru attālumā no galvaspilsētas Stokholmas, kā arī visai garās un skarbās ziemas.

Zviedrija ir visai iecienīts poļu imigrantu galamērķis. Jāatgādina, ka Zviedrija līdz ar Lielbritāniju un Īriju savu darba tirgu jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm atvēra jau 2004.gadā.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu