Austrijā nojauc Hitlera vecāku kapa pieminekli (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nelielas Austrijas pilsētiņas Leondingas varas iestādas nojaukušas nacistiskās Vācijas līdera Ādolfa Hitlera vecāku kapa pieminekli, kas bija kļuvis par svētvietu daudziem neonacistiem, piektdien vēstīja vietējais laikraksts «Kurier».

«Tiesību turētājs ir no tām atteicies. Kapakmens ir noņemts, un tagad kapavietu var piešķirt kādam citam,» par kapavietas likteni laikrakstam stāstījis vietējais mācītājs Kurts Piteršačers.

Pilsētas mērs Valters Brunners piektdien paziņoja, ka atļauju kapavietas piešķiršanai kādam citam devis kāds Hitlera radinieks, kas nevēlējās, lai tā kļūst par neonacistu svētvietu. Mērs norādīja, ka Hitlera vecāku kapavietu bieži apmeklējuši neonacisti, kas tur nolikuši ziedus un izklieguši nacistiskus saukļus.

Laikraksts nenorādīja, kas noticis ar jebkādām atliekām Aloiza un Klāras Hitleru kapavietās, kas ir vismaz 100 gadus senas.

Leondinga atrodas apmēram 100 kilometrus no Hitlera dzimtā ciema Braunavas, kas bieži ir galēji labēji noskaņotu cilvēku ceļojumu galamērķis Austrijā. Pret ekstrēmistiem vērstās grupas vairākkārt bija lūgušas noņemt Hitlera vecāku kapa pieminekli.

Austrijas muitas ierēdnis Aloizs Hitlers mira 1903.gadā, bet viņa sieva trešā sieva Klāra Hitlere mūžībā aizgāja 1907.gadā. 1889.gadā viņu ģimenē piedzima Ādolfs Hitlers, kas auga kopā ar trīs brāļiem un divām māsām, kā arī diviem tēva bērniem no iepriekšējām laulībām.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu