Klintone mēģinās pārliecināt Krieviju Sīrijas jautājumā (38)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone otrdien paziņojusi, ka no jauna mēģinās pārliecināt Krieviju par situācijas nopietnību Sīrijā, liekot noprast, ka konflikta risināšanā gaidāma skarba diplomātija.

Klintone paziņoja, ka trešdien G8 valstu ārlietu ministru sanāksmes laikā gatavojas apspriest šo jautājumu ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

«Mēs vēlreiz mēģināsim pārliecināt Krieviju, ka situācija pasliktinās un reģionālā konflikta un pilsoņkara iespējamība pieaug,» paziņoja Klintone.

«Tāpēc es domāju, ka gaidāmas pāris skarbas dienas, mēģinot noteikt, vai mums doties uz [ANO] Drošības padomi (..), zinot, ka Krievija joprojām nepiedalās,» viņa piebilda.

Krievija ir Sīrijas režīma tuvākais sabiedrotais, taču pēdējo nedēļu laikā arī tā pastiprinājusi kritiku pret Damasku un paudusi atbalstu ANO un Arābu līgas īpašā sūtņa Kofi Annana izstrādātajam sešu punktu miera plānam, kura mērķis ir atrisināt Sīrijas krīzi.

Jau ziņots, ka otrdien Maskavā ieradās Sīrijas ārlietu ministrs Valids Mualems, lai pārliecinātu Maskavu neatteikties no Damaskas režīma atbalstīšanas.

Viņš paziņoja, ka Damaska jau ir sākusi ieviest ANO un Arābu līgas īpašā sūtņa Kofi Annana izstrādāto miera plānu, bet Rietumu valstis pret Damaskas solījumiem ir skeptiski noskaņotas, norādot, ka pēdējo dienu laikā vardarbība Sīrijā tikai pieņēmusies spēkā.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu