Uz Putina inaugurāciju ieradīsies draugi un biznesa partneri (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz Vladimira Putina inaugurāciju Krievijas prezidenta amatā, kas notiks 7.maijā Kremlī, kā viesi ieradīsies Itālijas ekspremjers Silvio Berluskoni, pret kuru Itālijā notiek izmeklēšana un bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders, kurš ir Krievijas svarīgākā enerģētikas projekta «Nord Stream» vadītājs.

«Jau ir saņemts apstiprinājums, ka Krievijas galvaspilsētā ieradīsies Silvio Berluskoni un Gerhards Šrēders,» laikrakstam «Kommersant» trešdien paziņoja prezidenta lietu pārvaldnieks Vladimirs Kožins, kura resors ir atbildīgs par ceremonijas sagatavošanu un īstenošanu.

«Kommersant» atgādināja, ka Berluskoni un Šrēders ir seni Putina draugi un kā Itālijas un Vācijas valdību vadītāji vairākkārt atbalstījuši Krieviju pasaules politikā. Draudzība saglabājusies arī pēc Šrēdera un Berluskoni aiziešanas no lielās politikas.

Pēc Putina uzvaras martā notikušajās Krievijas prezidenta vēlēšanās Berluskoni, pret kuru Itālijā notiek izmeklēšana, apmeklēja Sočus un tur pavadīja brīvdienas Putina un pašreizējā Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva sabiedrībā.

Putina un Šrēdera draudzību stiprina kopīgas biznesa intereses, jo Šrēders pēc kanclera amata atstāšanas kļuva par Šveices kompānijas «Nord Stream» akcionāru komitejas vadītāju. Šī kompānija izveidota, lai pārvaldītu gāzesvadu «Nord Stream», kas ir viens no galvenajiem Krievijas enerģētikas projektiem. Tā pirmās kārtas būvniecība tika pabeigta pērn.

Ir gaidāms, ka uz Putina inaugurāciju ieradīsies arī Krievijai tuvāko NVS valstu prezidenti - Aleksandrs Lukašenko no Baltkrievijas, Nursultans Nazarbajevs no Kazahstānas un Viktors Janukovičs no Ukrainas.

Krievija kopā ar Baltkrieviju un Kazahstānu piedalās Putina iecerētās Eirāzijas ekonomiskās savienības veidošanā. Kremlis cer arī uz Ukrainas pievienošanos šim projektam.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu