Francijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējis Olands (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien uzvarējis opozīcijā esošais sociālistu kandidāts Fransuā Olands, apsteidzot pašreizējo valsts vadītāju Nikolā Sarkozī, liecina Iekšlietu ministrijas rīcībā esošie gandrīz pilnībā apkopotie vēlēšanu rezultāti.

Pēc šiem datiem Olands ieguvis 28,56% vēlētāju balsu, bet par Sarkozī balsojuši 27,07% vēlētāju.

Vēlēšanu pirmajā kārtā pārsteigumu sagādājusi galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere Marina Lepēna, kas ierindojusies trešajā vietā ar aptuveni 18,12% balsu.

Vēlētāju aktivitāte bijusi visai augsta

Arī vēlētāju aktivitāte bijusi visai augsta, pārsniedzot 80% no balsstiesīgo iedzīvotāju kopskaita. Tas ir mazāk nekā 2007.gada vēlēšanās, kurās piedalījās 84% vēlētāju, bet krietni vairāk nekā 2002.gadā, kad balsošanas iecirkņos ieradās tikai 72%.

Prezidenta vēlēšanu otrā kārta notiks 6.maijā, kad par valsts vadītāja amatu sacentīsies pirmās kārtas uzvarētāji - Olands un Sarkozī.

Sarkozī ir pirmais prezidents mūsdienu Francijas vēsturē, kas, atrodoties valsts vadītāja amatā, zaudējis vēlēšanu pirmajā kārtā.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu