Bin Ladens plānojis iznīcināt ASV ekonomiku (61)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» ilggadējais vadītājs Osama bin Ladens uzskatījis, ka jauni terorakti pēc 2001.gada 11.septembra uzbrukumiem Ņujorkā varētu sagraut ASV ekonomiku, tiesā ASV paziņoja terorists no Lielbritānijas Sādžits Badats.

«Viņš teica, ka Amerikas ekonomika ir līdzīga ķēdei. Ja sagrauj vienu posmu, visa ekonomika sagrūs. Tātad pēc 11.septembra uzbrukumiem vajadzēja sagraut aviopārvadājumu nozari, tādējādi arī visu ekonomiku,» Badata teikto tiesā par viņa sarunām ar bin Ladenu citēja britu laikraksts «Daily Telegraph».

Badats tika aizturēts 2003.gadā apsūdzībās par mēģinājumu ar apavos paslēptu bumbu uzspridzināt lidmašīnu. Viņam vajadzēja teroraktu veikt kopā ar sabiedroto Ričardu Rīdu 2001.gadā, bet pēdējā brīdī viņš pārdomāja un lidmašīnā neiekāpa. Arī Rīdam neizdevās īstenot teroraktu.

Pēc aizturēšanas Badats aktīvi sadarbojās ar izmeklētājiem un sniedza liecības par dažādām ar teroristu darbību saistītām lietām.

Savulaik meklētākais terorists pasaulē Osama bin Ladens tika nogalināts pagājušā gada maijā ASV karaflotes specvienības SEAL operācijā Pakistānas pilsētā Abotabadā, kur viņš bija dzīvojis vairākus gadus.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu