ECT soda Poliju: tā «necilvēcīgi» izturas pret mafijas bosu (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Polijai būs jāizmaksā kompensācija vienam no organizētās noziedzības līderiem, kurš bija vērsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), vēsta Polijas Radio.

Tiesa atzina, ka prasības iesniedzējs cietumā esot saskāries ar «necilvēcīgu» izturēšanos, un tādēļ Polijai viņam jāizmaksā 5000 eiro (3514 latus) liela kompensācija.

Andžejs H. savulaik vadīja tā dēvēto Mokotovas grupējumu, kas, pēc izmeklētāju domām, no 2000. līdz 2006. gadam bija monopolizējis narkotiku tirdzniecību Polijā. Notiesātais ieslodzījumā «bīstama cietumnieka» statusā pavadījis teju astoņus gadus.

Kā atzina ECT, «sākotnējais lēmums izmantot bīstama cietumnieka statusu bija attaisnojams, ņemot vērā prasības iesniedzējam izvirzītās nopietnās apsūdzības», taču «šādas sistēmas lietošana ilgtermiņā ar visām tā sekām nebija nepieciešama, lai garantētu drošību [ieslodzījuma] vietā».

Ja ieslodzītajam noteikts «bīstama cietumnieka» statuss, viņam ir ļoti ierobežotas iespējas tikties ar tuviniekiem, dienā atļauta tikai stundu gara pastaiga nošķirti no pārējiem ieslodzītajiem. Uzturoties ārpus kameras, jāvalkā īpaša sarkana uniforma un abas rokas un kājas ir saslēgtas ķēdēs.

Ieslodzītajam pienākušās vēstules tiek cenzētas, bet kamera tiek īpaši uzraudzīta.

2003.gadā Andžejs H. tika notiesāts par kokaīna kontrabandu. Savukārt 2009.gadā viņš tika notiesāts par organizēta noziedzīga grupējuma vadīšanu. Šis grupējums nodarbojies arī ar cilvēku nolaupīšanu un pastrādājis vairākas slepkavības.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu