Ukrainā sprādzienu sērijā vismaz 29 cietušie, arī bērni (84)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas pilsētā Dņepropetrovskā piektdien nogranduši četri sprādzienu, kuros cietuši 29 cilvēki, 27 no tiem nogādāti slimnīcā, ziņo rian.ru. Varas iestādes norāda, ka ievainoto vidū ir arī 10 bērni. Viens no ievainotajiem ir smagā stāvoklī. Kā piektdienas pēcpusdienā paziņoja Ukrainas varas iestādes, piektais spridzeklis laikus atrasts un neitralizēts.

Pirmais sprādziens notika tramvaja pieturā, netālu no operas plkst. 11:50 pēc vietējā laika. Bumba sprāga tieši brīdī, kad pieturā piestāja tramvajs.

Otrs sprādziens nogranda aptuveni pusstundu vēlāk pie kino «Dzimtene» plkst. 12:20, kur ievainoto vidū ir arī bērni.

Video no notikuma vietas redzams, ka eksplozijā izsisti arī pieturā piestājušā tramvaja stikli.

Trešais sprādziens notika Globas parka apkārtnē, netālu no celtniecības tehnikuma. Savukārt ceturtais sprādziens notika netālu no vietas, kur notika pirmais, - arī Karla Marksa prospektā, kādā pieturā operas apkārtnē.

Visos gadījumos sprāgstvielas, visticamāk, bijušas ievietotas atkritumu tvertnēs.

Motīvi nav zināmi

Varas iestādes notikušo klasificē, kā terora aktu, taču pagaidām nav skaidrības ne par uzbrukuma motīviem, ne vaininiekiem.

Vietējie mediji ziņoja pat par 10 sprādzieniem, tomēr Ukrainas Iekšlietu ministrija uzsvērusi, ka tās rīcībā ir informācija tikai par četriem sprādzieniem.

Kā mikroblogošanas vietnē «Twitter» ziņo aculiecinieki, pilsētas ielās parādījušies bruņutransportieri.

Nedarbojas telefoni

Varas iestādes pilsētā uzsākušas ārkārtas drošības pasākumus, un drīz pēc pirmajām eksplozijām tikuši pārtraukti mobilo telefonu sakari.

Milicija sākusi atkritumu urnu pārbaudi visā pilsētā, tāpat izlases veidā tiekot pārbaudīti cilvēki ar aizdomīgām somām.

Pagaidām neviens atbildību par notikušo nav uzņēmies, un arī iepriekš nekādi draudi nesot izskanējuši.

Izplatās baumas

Tikmēr pilsētā izplatās dažādas baumas, kas liedz objektīvi novērtēt patieso situāciju. Izskan ziņas, ka notikuši vēl seši sprādzieni. Vietējie mediji arī vēsta, ka pie viena no lielveikaliem starp drošības spēkiem un teroristiem izcēlusies apšaude, kurā esot ievainotie.

Savukārt sociālo tīklu lietotāji ziņo, ka sprādzienos esot bojāgājušie.

Pēc sprādzieniem Dņepropetrovskā sākusies panika. Skolās pārtrauktas stundas, un bērni atlaisti mājās. Veikali tiek slēgti, un apstājusies sabiedriskā transporta kustība. Tikusi evakuēta pilsētas centrālā stacija, un tur ieradušies sapieri ar suņiem.

Saskaņā ar neoficiālu informāciju, evakuācija veikta, reaģējot uz anonīmu tālruņa zvanu, kas saturējis brīdinājumu, ka pēc dažām minūtēm stacija «uzlidos gaisā». Taču informācija par stacijas mīnēšanu nav apstiprinājusies.

Cilvēki nobijušies

Baidoties no atkārtotu sprādzienu riska, varas iestādes iesaka cilvēkiem neuzturēties publiskās vietās. Vietējie mediji ziņo, ka pilsētā iesūtīta arī armijas tehnika.

Vilcieni, kas atradās ceļā uz Dņepropetrovsku, apturēti priekšpilsētās. Uz nenoteiktu laiku apturēta arī vilcienu atiešana no centrālās stacijas.

Kāds Dņetropetrovskas iedzīvotājs raidsabiedrībai BBC pastāstīja, ka pilsētā valda baiļpilna gaisotne, - daudzi cilvēki baidoties iziet uz ielas un pagaidām uzturas savās darba vietās.

Avoti Ukrainas iekšlietu struktūrās vēsta, ka spridzekļi bijuši paštaisīti.

Komentāri (84)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu