Londonā uz ēku jumtiem uzstāda raķešu baterijas (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas militārpersonas paziņojušas turīgu cilvēku apdzīvotajā rajonā pie Olimpiskā parka Londonas austrumos, ka uz torņa viņu māju kompleksā jumta tiek uzstādīta raķešu baterija, lai nepieciešamības gadījumā to izmantotu aizsardzības vajadzībām šovasar olimpisko spēļu laikā.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka šī ir viena no vietām, kas tika apsvērtas kā zeme-gaiss tipa raķešu bāzes, lai Londonas olimpisko spēļu laikā pilsētu pasargātu no gaisa uzbrukumiem.

Šī ir pirmā reize kopš Otrā pasaules kara, kad šāda veida raķetes tiek izvietotas Londonā, šokējot daļu un pārveidotās Viktorijas laika sērkociņu fabrikas kompleksa māju «Bow Quarter» iedzīvotājiem.

«Nenotika konsultācijas, neviens nepieklauvēja pie durvīm,» stāstīja viens no ēkas iedzīvotājiem, atklājot, ka «no rīta pamostoties atrada skrejlapu, kurā teikts, ka uz jumta tiks uzstādītas raķetes».

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Filips Hamonds par plāniem izvietot pilsētā zeme-gaiss tipa raķetes paziņoja novembrī, skaidrojot, ka Lielbritānija sekos Pekinas olimpisko spēļu 2008.gadā piemēram, kur zeme-gaiss tipa raķetes tika izvietotas kilometru no galvenajiem stadioniem.

Aizsardzības ministrija sestdien iedzīvotājiem izsūtītajā paziņojumā skaidroja, ka bijušais ūdenstornis «Bow Quarter» dzīvojamo māju kompleksā izraudzīts, jo «no tā lieliski pārredzama apkārtne un debesis virs Olimpiskā parka».

Tornis patiesībā bijusi «vienīgā ātrgaitas raķešu sistēmai piemērotā vieta šajā teritorijā», piebilda ministrija.

Uz jumtiem izvietotas raķešu baterijas ir tikai viens no neierastiem pasākumiem, ar ko Londonas iedzīvotāji var sastapties olimpisko spēļu laikā, kad pilsētā būs plaši satiksmes ierobežojumi. Drošības garantēšanai 30.vasaras olimpisko spēļu Londonā, kas notiks no 27.jūlija līdz 12.augustā un kur paredzētas 302 sacensības 26 sporta veidos, atvēlēts vairāk nekā viens miljards (860 miljoni latu).

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu