Kolumbijā pazudis franču žurnālists

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kolumbijā pazudis franču televīzijas žurnālists, kurš devās līdzi neveiksmīgai armijas operācijai pret komunistu teroristisko grupējumu Kolumbijas Revolucionārajiem bruņotajiem spēkiem (FARC).

Francijas vēstniecība Kolumbijā pavēstīja, ka pazudušais žurnālists telekanāla «France24» reportieris Romeo Lanluā.

Kolumbijas karavīri un policija sestdien devās drošības operācijā Kaketas provincē valsts dienvidos. Ceļā drošības spēkiem uzbruka FARC nemiernieki, nogalinot četrus karavīrus un nolaupot četrus kolumbiešu karavīrus un vienu policistu, kā arī žurnālistu.

Kolumbijas drošības spēki uzsākusi pazudušo personu meklēšanas operāciju.

Kā jau vēstīts, februārī FARC līderi paziņoja, ka nolēmuši pārtraukt cilvēku nolaupīšanu, lai pēc tam censtos par viņu atbrīvošanu iegūt izpirkuma maksu.

Šomēnes FARC atbrīvoja pēdējos desmit savulaik nolaupītos policistus un militārpersonas, bet pastāv aizdomas, ka nemiernieku gūstā atrodas vēl aptuveni 100 civiliedzīvotāji.

FARC ir Kolumbijas lielākais un senākais komunistu teroristu grupējums, kurā, kā uzskata, ir aptuveni 9000 biedru un kas kopš tā izveidošanas 1964.gadā ir karastāvoklī ar valdību.

Lai gan komunistiem faktiski nav nekāda atbalsta valsts urbanizēto apvidu iedzīvotāju vidū, FARC ir izdevies paplašināt savu darbību lauku apvidos, izmantojot līdzekļus, kas iegūti ar narkotiku kontrabandu un cilvēku nolaupīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu