Austrālijas miljardieris būvēs 21.gadsimta «Titāniku» (56)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas miljardieris Klaivs Palmers pirmdien paziņoja par plāniem būvēt pasažieru kuģi, kas būs 21.gadsimta līdzinieks pirms 100 gadiem Atlantijas okeānā nogrimušajam lainerim «Titāniks» («Titanic») un kuram tiks dots nosaukums «Titanic II».

Paredzēts, ka kuģis kursēs Ziemeļu puslodes ūdeņos un pirmajā braucienā no Anglijas uz ASV dosies 2016.gada beigās.

Kuģis tiks būvēts Ķīnas valstij piederošajā kuģubūves kompānijā «CSC Jinling Shipyard».

Tādi paši parametri

Palmers ir nodibinājis kuģniecības kompāniju «Blue Star Line», kas būs «Titanic II» operators.

«Titanic II» būs tādi paši parametri kā oriģinālajam «Titānikam»: tas būs 270 metrus garš un 53 metrus augsts. Kuģim būs deviņi klāji un 840 telpas.

Uz kuģa valdīšot greznība

«Titanic II» būs tehnoloģiski daudz modernāks un uz tā būs ne mazāk luksusa kā uz oriģinālā «Titānika», savā paziņojumā sola Palmers. Paziņojumā gan nav minēts, cik «Titanic II» izmaksās.

Palmers, kurš ir piektais bagātākais cilvēks Austrālijā un regulāri kritizē premjerministres Džūlijas Gilardas leiboristu valdību, pirmdien arī paziņoja, ka kandidēs parlamenta vēlēšanās no Kvīnslendas štata labēji centriskās Liberāli nacionālās partijas (LNP).

58 gadus vecajam Palmeram Austrālijā pieder dzelzsrūdas un ogļu raktuves un luksusa kūrorts. Lēš, ka viņa īpašumu kopvērtība ir apmēram pieci miljardi Austrālijas dolāru (2,8 miljardi latu).

Pirmais un liktenīgais reiss

Britu pasažieru kuģis «Titāniks» ar vairāk nekā 2220 pasažieriem un apkalpes locekļiem 1912.gada 10. aprīlī devās savā pirmajā un pēdējā braucienā no Anglijas dienvidu ostas Sauthemptonas uz Ņujorku. 15. aprīlī pēc sadursmes ar aisbergu tas nogrima Ziemeļatlantijas dzelmē, līdzi paņemot vairāk nekā 1500 cilvēku dzīvību. «Titānika» operators bija kuģniecības kompānija «White Star Line».

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu