Sarkozī un Olands pirms vēlēšanām iesaistās asās debatēs (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī un viņa sāncensis - sociālistu kandidāts Fransuā Olands - trešdien sacentās sīvās televīzijas debatēs.

Eksperti uzskata, ka abu kandidātu sniegums debatēs bija diezgan līdzvērtīgs, un, visticamāk, arī pēc tām Olands saglabājis savas līderpozīcijas.

Politikas novērotāji atzīst, ka viņus pārsteidzis debašu asais tonis.

Sarkozī sāncensi nodēvē par meli

Sarkozī nevilcinājās savu sāncensi vairākkārt nodēvēt par «meli» un «iedomīgu».

Olands nepalika atbildi parādā, pārmetot Sarkozī nevēlēšanos uzņemties atbildību par saviem darbiem un nosodot viņa paštīksmināšanos ekonomiskās krīzes laikā.

«Lai arī kas atgadītos, lai arī kas notiktu, jūs vienmēr esat apmierināts,» izteicās Olands.

Sarkozī uz to atbildēja, sakot: «Tie ir meli! Meli!»

Olands sola būt taisnīgs prezidents

Apspriežot ekonomikas jautājums, Sarkozī aizstāvēja savus lēmumus un norādīja, ka pasargājis Franciju no recesijas, savukārt Oalands pauda pārliecību, ka Francija šobrīd piedzīvo «nopietnu krīzi» un lēnu tautsaimniecības izaugsmi.

«Es būšu taisnīgs prezidents, jo mēs piedzīvojam nopietnu krīzi, kas jo īpaši skar vispieticīgākos no mums, vissmagāk strādājošos ļaudis, tos, kuri ir visvieglāk ievainojami,» norādīja Olands.

Turpretī Sarkozī uzsvēra, ka Francijai ekonomisko grūtību laikā klājies labāk nekā citām Eiropas valstīm.

Vēlēšanas nākamajā nedēļas nogalē

Tās bija vienīgās televīzijas debates, kurās piedalījās abi kandidāti, kuru cīņas iznākums izšķirsies 6.maijā gaidāmajā vēlēšanu otrajā raundā.

Prezidenta amata pretendentu debates televīzijas tiešraidē, pēc aptuvenām aplēsēm, vēroja trešdaļa Francijas iedzīvotāju.

Kā liecina jaunākās sabiedriskās domas aptaujas, par Olandu svētdien gatavojas balsot 53,5% vēlētāju, bet Sarkozī var cerēt uz 46,5% vēlētāju atbalstu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu