Igaunijā veic avārijas nolaišanos lidmašīna, cietuši trīs Latvijas pilsoņi (42)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Päästeamet/Postimees

Igaunijā veikusi avārijas nolaišanos neliela lidmašīna, kurā atradās trīs Latvijas pilsoņi, kas visi ir viegli cietuši, zināja Igaunijas glābšanas departamentā.

(ziņa papildināta ar jaunāko informāciju)

Pēc glābšanas departamenta preses sekretāra sniegtās informācijas, lidmašīnai «Piper» piektdien vēlu vakarā radušās problēmas ar dzinēju, un tā veikusi avārijas nolaišanos laukā pāris kilometru no Ilenurmes lidlauka, kas atrodas netālu no Tartu.

Pēc nolaišanās lidmašīna iebraukusi grāvī. Tai bojāts viens spārns un korpuss. Avārijas vietā radies lokāls piesārņojums ar degvielu.

Lidmašīna, kas bija pacēlusies gaisā Limbažos, bija devusies mācību lidojumā un tai bija paredzēts nolaisties Ilenurmes lidlaukā.

Ziņu par negadījumu glābšanas departaments saņēmis tieši pusnaktī.

Pēc nolaišanās trīs vīrieši, kas atradušies lidmašīnā, no tās izkļuvuši patstāvīgi. Ieradusies ātrā palīdzība, kas viņiem sniegusi pirmo medicīnisko palīdzību un nogādājusi traumpunktā veselības pārbaudei, pēc kuras viņi traumpunktu atstājuši.

Izmeklēšanu par notikušo veic Igaunijas Ekonomikas un sakaru ministrija. Tās galvenais krīžu risināšanas speciālists Jenss Haugs pastāstīja, ka četrvietīgajai viendzinēja lidmašīnai «Piper Cherokee PA-28-235» lidojuma laikā noslāpis motors un tā nolaidusies planējot.

«Tas ir ļoti laimīgs nelaimes gadījums,» sacīja Haugs, norādot, ka trīs Latvijas pilsoņi, kas atradušies lidmašīnā, ir tikai viegli cietuši.

Pēc Hauga teiktā, lidmašīnā bijuši instruktors un divi mācekļi, kuru nolūks bijis praktizēties nolaisties nakts laikā Ilenurmes lidlaukā. Svētdien viņiem bijis paredzēts izlidot atpakaļ uz Limbažiem.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu