Aptauja: Francijas prezidenta vēlēšanās uzvarējis Olands (59)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis sociālistu kandidāts Fransuā Olands, iegūstot 52% līdz 53% balsu, liecina sākotnējie nobalsojušo aptauju rezultāti.

Sabiedriskās domas pētniecības organizāciju «CSA», «TNS Sofres» un «Ipsos» apkopotā informācija liecina, ka Olands ieguvis 52% balsu, bet pašreizējais valsts galva Nikolā Sarkozī - 48%.

Savukārt «Harris Interactive» apkopotie dati liecina, ka Olands ieguvis 52,7% līdz 53,3% balsu.

Sarkozī atzīst sakāvi

Francijas līdzšinējais prezidents Nikolā Sarkozī atzinis savu sakāvi prezidenta vēlēšanās un paziņojis, ka nevadīs labējo partiju «Tautas kustības savienība» (UMP) jūnijā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās.

Paziņojot, ka nevadīs līdz šim pārstāvētās partijas kampaņu jūnijā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās, Sarkozī aicināja saglabāt vienotību cīņā par vietām parlamentā.

«Es vadīju kampaņu, kas adresēta Francijas tautai, nevis par kreisi esošajiem francūžiem vai pa labi esošajiem francūžiem,» žurnālistiem paziņoja Sarkozī.

Sarkozī preses pārstāve atzina, ka prezidenta vēlēšanas viņi ir zaudējuši.

Jau ziņots, ka svētdien Francijā notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu