Policija Maskavā izdzenā opozicionāru apmetni (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Policija trešdienas rītā izdzenājusi Maskavas centrā izveidoto opozīcijas apmetni, arestēti vairāk nekā 20 cilvēki, paziņoja Iekšlietu ministrijas Maskavas galvenās pārvaldes preses dienests.

Tikmēr aktīvisti trešdienas rītā sākuši pulcēties skvērā pie metro stacijas «Barikadnaja», solot turpināt protestus.

Kā norādīja preses dienests, pirms padzīt aktīvistus no apmetnes, policisti piedāvājuši viņiem labprātīgi to pamest. Daļa aktīvistu devušies prom, bet «bija arī tādi, kas kategoriski atteicās».

Pret prezidentu Vladimiru Putinu noskaņoto protestētāju apmetni policijai nojaukt otrdien uzdeva Maskavas Basmannaja rajona tiesa. Kā skaidroja tiesa, šāds lēmums pieņemts, reaģējot uz vietējo iedzīvotāju sūdzībām par pārlieku lielu troksni.

Apmetnes izdzenāšanas laikā aizturētos aktīvistus policija sākusi atbrīvot jau pēc pāris stundām.

Pret Putinu noskaņoto demonstrantu apmetne tika izveidota 8.maijā. Pēc darba laika beigām demonstrantu skaits pieauga līdz vairākiem tūkstošiem, bet nakšņot apmetnē bija gatavi vien daži desmiti aktīvistu.

Demonstranti šo akciju nodēvējuši par «tautas pastaigu».

Ar aicinājumu doties uz jauno mītiņa vietu trešdien nāca klajā aktīvists Iļja Jašins un televīzijas raidījumu vadītāja Ksenija Sobčaka.

Aktīvisti sola - ja viņus arī no šī vietas padzīs, viņi meklēs jaunu vietu akcijas turpināšanai.

Tikmēr aculiecinieki ziņo, ka policija patrulē praktiski visos Maskavas centra bulvāros, kuros aktīvisti varētu censties izveidot jaunu apmetni.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu