Serbijas parlaments apstiprina jauno valdību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Serbijas parlaments piektdien apstiprināja jauno valdību, kuras vadītājs Ivica Dačičs solījis koncentrēt spēkus integrācijai Eiropas Savienībā (ES), Kosovas dialogam, kā arī tautsaimniecības stimulēšanai.

Par jauno koalīciju, kurā ietilpst prezidenta Tomislava Nikoliča nacionālistiskās ievirzes Serbijas Progresīvā partija (SNS) un Dačiča sociālisti, 250 vietu parlamentā nobalsoja 142 deputāti.

SNS 6.maija vēlēšanās ieguva visvairāk balsu, bet sociālisti ierindojās trešajā vietā. Šajā situācijā Dačičs izmantoja tā dēvēto zelta mandātu, lai nodrošinātu sev premjera krēslu.

Kabinetā, kurā pavisam ir 19 ministru, Dačičs būs arī iekšlietu ministrs.

SNS līderis Aleksandrs Vučičs būs vicepremjers - viens no četriem -, kā arī aizsardzības ministrs.

Ivans Mrkičs, bijušais vēstnieks Japānā un Kiprā, kurš nav formāli saistīts ne ar vienu partiju, kļuvis par ārlietu ministru.

Dačičs, ceturtdien iepazīstinot ar jaunās valdības sastāvu, sacīja, ka viņa prioritāte būs virzīt valsti tuvāk dalībai ES.

«Mūsu mērķis ir pasteidzināt Eiropas integrācijas procesu, maksimāli cenšoties panākt ES iestāšanās sarunu sākšanas datuma izsludināšanu,» sacīja Dačičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu