Ziemeļīrijā nerimst nekārtības (3)

LETA/BBC/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļīrijas galvaspilsētas Belfāstas ziemeļos pirmdienas vakarā no jauna izraisījušās sadursmes katoļu un protestantu starpā un tajās ievainojumus guvuši vismaz deviņi policisti, apliecināja likumsargi.

Pret nekārtību dalībniekiem policisti raidījuši plastikāta lodes.

Abās nekārtību dienās lojālisti un republikāņi bija sapulcējušies Kārlailas apļa rajonā un policiju, kas centās nošķirt naidīgās puses, apmētāja ar degmaisījuma bumbām, ķieģeļiem, akmeņiem un petardēm.

Policija pret nekārtību cēlājiem pirmdien vērsa četrus ūdens lielgabalus, kad tās rindās tika iestumts autofurgons.

Nekārtības sākās svētdien vakarā, kad kareivīgi noskaņotu protestantu grupa uzbruka katoļu demonstrācijai. Tad vismaz 50 cilvēku guva savainojumus. Viņu lielākā daļa bija policisti.

Gadu desmitus ilgušajā Ziemeļīrijas konfliktā starp protestantiem, kas vēlas provinces palikšanu Apvienotās Karalistes sastāvā, un katoļiem, kas gribētu, lai tā tiek pievienota Īrijas Republikai, dzīvību zaudējuši 3500 cilvēku.

Kopš 1998.gada miera līguma, kas izbeidza Īru republikāņu armijas (ĪRA) vardarbīgo kampaņu pret britu kontroli pār šo provinci, Ziemeļīrija bauda relatīvu mieru.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu