Pieaudzis Obamas pārsvars pār Romniju (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms 6.novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām divos no tā dēvētajiem svārstīgajiem štatiem pieaudzis pašreizējā Baltā nama saimnieka Baraka Obamas pārsvars pār viņa sāncensi - republikāņu kandidātu Mitu Romniju, liecina trešdien publiskotie sabiedriskās domas aptaujas dati.

Telekanāla «CBS News», avīzes «The New York Times» un Kvinipiaku Universitātes kopīgi veiktā aptauja liecina, ka Floridā Obamu atbalsta 53% vēlētāju, kamēr par Romniju gatavi balsot 44%. Savukārt Ohaio Obamu Baltajā namā arī turpmāk vēlētos redzēt 54% aptaujāto, kamēr Romnijam priekšroku dod 42% respondentu.

Tikmēr Pensilvānijā Obamu atbalsta 54% vēlētāju, bet Romniju par piemērotāko prezidenta amata kandidātu atzīst 42%.

Starp svārstīgajiem štatiem vislielākais elektoru balsu skaits ir Floridai, un vēsture liecina, ka līdz šim neviens no republikāņu kandidātiem nav uzvarējis vēlēšanās, ja nav guvis uzvaru arī Ohaio. Arī pēdējais demokrāts, kuram tas izdevies, ir Džons Kenedijs 1960.gadā. Ohaio ir arī pavalsts, kura par mata tiesu 2004.gadā nodrošināja Džordža Buša uzvaru.

Kopumā visos iepriekš minētajos štatos Obamu šobrīd atbalsta 54% amerikāņu, bet Romniju - 41%.

Turklāt vairāk nekā 90% vēlētāji šajās pavalstīs jau ir izlēmuši, par ko balsot, un tās Romnijam nebūt nav labas ziņas.

Līdz vēlēšanām atlikušas vairs sešas nedēļas, taču aptaujas joprojām liecina, ka pašreizējā prezidenta un viņa sāncenša izredzes nacionālā līmenī ir visai līdzīgas. Tāpēc patiesais cīņas lauks ir sašaurinājies līdz dažiem svarīgākajiem svārstīgajiem štatiem.

Šobrīd par svārstīgiem tiek uzskatīti deviņi štati, kuriem kopumā ir simts no 270 elektoru balsīm, kas nepieciešamas, lai kāds no kandidātiem tiktu pasludināts par uzvarētāju.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu