Pirmās Obamas un Romnija debates - uzmanības centrā ekonomika (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV Kolorādo štata Denveras pilsētā trešdienas vakarā notika pirmās televīzijas debates starp ASV prezidentu demokrātu Baraku Obamu un viņa sāncensi prezidenta vēlēšanās republikāni Mitu Romniju, kurās tika apspriesti viņu plāni ekonomikas jomā.

Pusotru stundu ilgajās debatēs tika apspriesta jaunu darbavietu radīšana, budžeta deficīta problēmas, sociālās programmas, ekonomikas valstiska regulēšana, nodokļi, veselības aprūpes reformas, ASV valdības loma un citi jautājumi.

Debašu noslēgumā Obama un Romnijs paspieda viens otram roku, kā arī apskāva savas sievas un bērnus. Obama pateicās Romnijam par interesanto diskusiju, atgādināja, ka viņa administrācija spējusi veiksmīgi atrisināt vairākus svarīgus uzdevumus, un uzsvēra, ka visu viņa centienu mērķis ir amerikāņu labklājība.

Romnijs: Obamas pārvēlēšana apdraudēs vidusšķiru

Romnijs debatēs pauda bažas par virzienu, kurā dodas ASV. Viņš brīdināja, ka Obamas atkārtotas ievēlēšanas gadījumā pasliktināsies vidusšķiras stāvoklis, netiks atrisināta bezdarba problēma, pasliktināsies situācija veselības aprūpē un radīsies krīze ASV bruņotajos spēkos.

Romnijs sacīja, ka Obama tāpat kā pirms četriem gadiem atbalsta lielākus tēriņus, lielākus nodokļus un lielāku ekonomikas regulēšanu, tomēr «tā nav pareizā atbilde Amerikai».

Romnijs solīja nesamazināt nodokļus turīgajiem amerikāņiem un sacīja, ka Obama pārpratis viņa plānus nodokļu politikas jomā. Viņš kritizēja prezidentu par to, ka nav izpildīts 2008.gadā dots solījums samazināt budžeta deficītu par pusi, un uzstāja, ka ASV nedrīkst iet Grieķijas vai Spānijas ceļu.

Romnijs sacīja, ka savas ievēlēšanas gadījumā viņš mēģinātu samazināt ASV budžeta deficītu, atceļot 2010.gadā pieņemtu veselības aprūpes likumu, kurš palielinājis izdevumus, samazinot subsīdijas ASV sabiedriskajai televīzijai un īstenojot vairākas programmas.

Obama: Romnija pieeja - «nelīdzsvarota»

Obama raksturoja Romnija pieeju budžeta deficīta samazināšanai kā «nelīdzsvarotu». Viņš arī sacīja, ka Romnijs piedāvā atgriešanos pie neveiksmīgās republikāņu politikas, kas 2008.gadā izraisījusi ekonomikas krīzi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu