Obama zaudējis piecu procentpunktu pārsvaru pār Romniju (26)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc pagājušajā nedēļā notikušajām ASV prezidenta Baraka Obamas un viņa republikāņu konkurenta Mita Romnija televīzijas debatēm Obama zaudējis piecu procentpunktu pārsvaru pār Romniju, kas viņam bijis pirms tam, liecina Gelapa institūta pirmdien izplatītās aptaujas dati.

Aptaujas rezultāti uzskatāmi par provizorisku vērtējumu zaudējumiem, ko izraisījis Obamas gurdenais sniegums iepretim agresīvajam un enerģiskajam Romnijam, kura popularitāte pirms pirmajām televīzijas debatēm Denverā turpināja kristies.

Citā aptaujā, kas veikta 4. un 5.oktobrī, nākamajās divās dienās pēc debatēm, konstatēts - 72% aptaujāto uzskata, ka Romnija sniegums debatēs bijis labāks. Tam piekrituši ar 49% aptaujāto demokrātu.

Reģistrēto vēlētāju aptaujā, ko Gelapa institūts veicis no 30.septembra līdz 6.oktobrim, konstatēts, ka pirms trešdienas debatēm Obamam bijis piecu procentpunktu pārsvars pār Romniju.

Savukārt nākamajā trijās dienās pēc aptaujas šis pārsvars izzudis, Obamam un Romnijam saņemot vienādu - 47% - respondentu atbalstu.

Vidējie rādītāji par nedēļu, kas noslēdzās sestdien, tomēr liecina, ka Obamam ir trīs procentpunktu - 49% pret 46% - pārsvars pār Romniju.

«Pat uz šī pamata sacensībās ir vairojusies konkurence, salīdzinot ar situāciju, kāda tā bija pirms pirmajām debatēm,» norādīja institūta pārstāvis. «Astoņās dienas pirms 3.oktobra debatēm Obamam bija četru līdz sešu procentpunktu pārsvars pār Romniju.»

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu