Romnijs: «Nekādas elastības» attiecībās ar Putinu pretraķešu aizsardzības jautājumā (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV republikāņu Baltā nama pretendents Mits Romnijs, pirmdien izklāstot savu ārpolitikas platformu, solīja - ja viņš tiks ievēlēts prezidenta amatā, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pretraķešu aizsardzības sistēmas jautājumā netiks izrādīta «nekāda elastība».

«Es īstenošu efektīvu pretraķešu aizsardzības sistēmu, lai aizsargātos no draudiem. Un šajā jautājumā attiecībās ar Vladimiru Putinu nebūs nekādas elastības,» solīja Romnijs.

Šādi izsakoties, Romnijs atgādināja par frāzi, ko žurnālistu neviļus dzirdētā privātā sarunā savam Krievijas kolēģim Dmitrijam Medvedevam šogad forumā Seulā bija teicis ASV prezidents Baraks Obama. Prezidents toreiz tika teicis, ka viņš ar lielāku elastību varēs risināt sarunas par pretraķešu aizsardzības sistēmu, kad novembrī būs uzvarējis prezidenta vēlēšanās.

Plāni par NATO pretraķešu aizsardzības sistēmas izvietošanu Eiropā ir sadusmojuši Maskavu, kas vēlas garantijas, ka sistēma nebūs vērsta pret Krieviju un nekādos apstākļos pret to netiks izmantota.

NATO vairākkārt uzstājusi, ka sistēmas mērķis nav Krievija, bet to paredzēts īstenot, lai stātos pretī draudiem, kas izriet no Tuvajiem Austrumiem, konkrēti - no Irānas.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu